Æbleskiver, Sidsels

Opskrift på Sidsels æbleskiver

Ingredienser:

60 g Færdigrørt lp-æggeerstatning
60 g Vand
12 g Gær
60 g Flødeerstatning med 1 g protein pr. 100 g,
        f.eks. Creme fine 7% og Amo 4%
60 g Lp-mel med max. 0,3 g protein pr. 100 g, f.eks. Blå Finax mel
9 g HUSK
9 g Sukker
1 knsp. Salt
40 g Vand
30 g Smør/margarine til bagning


Fremgangsmåde:

  • Lav lp-æggeerstatningen efter anvisningen på pakken.
  • Opvarm vandet, indtil det er lillefingervarmt, og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt flødeerstatning.
  • Bland lp-mel, HUSK, sukker og salt i en skål og pisk det i væsken med gæren.
  • Lad dejen hæve i 10-15 minutter.
  • Tilsæt det sidste vand og lp-æggeerstatningen til dejen. Dejen er meget tyk.
  • Kom en klat fedtstof i hver af hullerne på en æbleskivepande og fyld dej i  også. Hullerne skal kun fyldes ¾ op, da dejen hæver meget under bagning. 
  • Bag æbleskiverne i ca. 15 minutter, indtil de er lysebrune. 

Tips:  

Kan fryses. 


Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1896 kJ    Phe: 95 mg    Protein:  2,1 g

Næringsindhold pr. 100 g bagte æbleskiver:

Energi: 1008 kJ    Phe: 51 mg    Protein:  1,1 g

Næringsindhold pr. stk. ved 7 stk.:    

Energi: 271 kJ    Phe: 14 mg    Protein:  0,3 g


1 phe-brik:

1½ stk. (50 g) æbleskiver

Redaktør