Æbleshake, appelsinkoldskål og kærnemælkskoldskål - opskrifter

Opskrifter og næringsindhold for æbleshake, appelsinkoldskål og kærnemælkskoldskål.

Næringsindhold

1 glas appelsinkoldskål á 175 ml = 1033 kj, 9 gram protein.
1 glas kærnemælkskoldskål á 175 ml = 715 kj, 9 g protein.
1 glas æbleshake á 175 ml = 1050 kj, 12 gram protein.

2 store glas appelsinkoldskål

  • 1,5 dl ymer.
  • 1,5 dl kærnemælk.
  • ½ dl piskefløde.
  • 1 bæger pateuriseret helæg.
  • Saft af 1 appelsin.
  • 2 tsk. appelsinmarmelade.
  • 1-2 spsk. sukker.

Ymer, kærnemælk, fløde, æg, saft og marmelade blendes. Smages til med sukkeret. Skal opbevares i køleskab og kan drikkes over hele dagen.

2 store glas kærnemælkskoldskål

  • 1,5 dl ymer
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 stk pasteuriseret æggeblomme
  • Saft af ½ citron.
  • 1 spsk sukker.
  • Vanilliesukker.

Æggeblommer piskes med sukker og vanilliesukker. De øvrige ingredienser tilsættes. Sukker, vanillie og citronsaft er selvfølgelig en smagssag. Skal opbevares i køleskab og kan drikkes over hele dagen.

2 glas æbleshake

  • 1 dl kvark.
  • 1 dl ymer.
  • 1 dl æblejuice.
  • ½ dl piskefløde.
  • 1 tsk sukker.

Kvark, ymer, æblejuice og sukker blendes sammen. Skal opbevares i køleskab og kan drikkes over hele dagen. 

Dekorativt billede
Redaktør