Æblecrumlekage

Opskrift på æblecrumlekage.

Æblecrumlekage

Ingredienser:

280 g Æbler (ca. 3 stk.)
150 g Smør
150 g Lp-mel med max. 0,3 g protein pr. 100 g, f.eks. Blå Finax mel
50 g Sukker
1½ tsk. Kanel

Fremgangsmåde:

  • Skræl evt. æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både.
  • Smør et ovnfast fad med smør og hæld æblerne i.
  • Hak smørret ud i melet med en kniv, så det minder om brødkrummer.
  • Kom sukker og kanel i mel-smørblandingen og bland det godt.
  • Fordel smuldredejen over æblerne i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen ved 180°C varmluft og bag i 20-25 minutter, eller indtil dejlåget er sprødt og har fået farve.

Tips:    

  • Kan serveres med lp-flødeskum eller lp-creme fraiche.

Næringsindhold i hele kagen:

Energi: 8627 kJ Phe: 110 mg Protein: 2,6 g

Næringsindhold pr. 100 g bagt kage:

Energi: 1543 kJ Phe: 20 mg Protein: 0,5 g

1 phe-brik:

127 g Æblecrumblekage

Redaktør