Speciallinsekursus

I uge 2024 afholder Øjensygdomme, Kennedy Centret deres årlige kursus for optometrister. I 2024 med fokus på speciallinser.

Er du interesseret i kurset, er du velkommen til at kontakte os for at komme på vores venteliste.

​​​​Øjensygdomme, Kennedy Centret udbyder et 5-dages speciallinsekursus med det formål af at st​yrke og opdatere optometrister inden for behandling og optisk rehabilitering af personer med sygdomme og uregelmæssigheder i hornhinden. Erfarne klinikere fra både ind- og udland vil stå for undervisningen i teori og for supervisering ved arbejde med patienter.

Det vil du lære på speciallinsekurset

På kurset vil der blive undervist i sygdomme, som kan forårsage behov for speciallinser og i deres behandling. Grundlæggende teori om corneatopografi vil også blive gennemgået. Både som redskab til at vurdere muligheder inden for behandling og som støtte ved linsetilpasning. Der vil blive vekslet mellem teori og praksis vedr. alle de relevante design inden for primært formfaste men også
bløde kontaktlinser. Deltagerne vil blive guidet igennem tilpasningsfilosofien for at opnå en selvstændig og klinisk kompetence i tilpasning og håndtering af speciallinser.

Hvor og hvornår

Kurset vil foregå på Afdeling for Øjensygdomme, Kennedy Centret, Rigshospitalet, Glostrup i 2024. Datoen til at blive bekræftet.

Praktiske informationer 

Kurset er på Optikernes Kompetenceudviklingsfonds positivliste, hvor du kan ansøge om at få dækket deltagergebyr, transport, ophold og løntab til arbejdsgiver.
Se mere på Optikernes Kompetenceudviklingsfonds hjemmeside​

Uddannelsespoint: 20 CET-point.

Tilmelding og gebyr

Deltagergebyr: til at blive bekræftet.

Tilmelding: der er allerede mulighed for at komme på vores venteliste

Du kan kontakte afdelingen for yderligere information på mail kennedy-oejenklinikken.rigshospitalet@regionh.dk eller på telefon 43 26 02 00.

Der er begrænsede antal pladser.​

Redaktør