Helikopterplatformen

Helikopterlandingspladsen på taget af Rigshospitalet giver hurtig adgang til behandling.

​​​

Landingspladsen er placeret på centralkomplekset på hvad der svarer til 20. etage, hvorfra der via elevatorer er let adgang til de mest akutte modtageafdelinger.

Store tidsbesparelser 

Fra helikopteren lander, til patienten når den aftalte destination på Rigshospitalet, går der 5 minutter. Der er tale om en stor tidsmæssig gevinst, som har stor betydning for mange af de patienter, der modtages på Rigshospitalets helikopterlandingsplads.

Tidligere landede helikopteren i Fælledparken, hvor overdragelsen af patienten kunne tage mere end 30 minutter. 

​​

​​​​Se filmen "Patientens vej"

Patienter fra hele landet kan transporteres til Rigshospitalet via helikopterlandingspladsen. Efter helikopterplatformen blev indviet 2. november 2007 steg antallet af landinger. I 2008 var der 222 landinger, og i 2012 var der 682. I 2015 var der 575 landinger.  

1. maj 2010 startede den lægebemandede akutlægehelikopter​. Således er der nu landsdækkende funktion med lægebemandede helikoptere udgående fra hhv. Ringsted, ​Skive og Billund​ (EC135). Desuden indbringes patienter fortsat med forsvarets helikoptere EH101.

Muliggjort af donation 

Det var en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, der opfyldte det mangeårige ønske om en  helikopterlandingsplads på Rigshospitalet.​​​​​

Redaktør