​​​​

Professor vil give palliative- og smertepatienter nye behandlingsmuligheder

​Geana Kurita tiltræder i et nyoprettet professorat i smerte- og lindrende behandling ved Rigshospitalet. Hun håber at kunne finde nye måder for patienter, at håndtere et liv med stærke smerter.  ​

Vent...


​Geana Kurita tiltræder som klinisk professor i anæstesiologi med fokus på sygepleje i smerter og palliativ medicin ved Rigshospitalet.  Hun vil med sit professorat udbrede viden om kroniske smerter, og hvilke konsekvenser det har for patienterne at leve med smerter. Hendes forskning skal også gøre det nemmere for patienter at leve med kroniske smerte. 

- Vi vil undersøge forskellige former for indsatser, der skal hjælpe patienterne til at håndtere egne smerter blandt andet ved at øge patienternes viden om smerter,  siger klinisk professor Geana Kurita.  

Geana Kurita vil med sin forskning også forsøge at afdække behovene hos kroniske smertepatienter og patienter med livstruende sygdomme og deres pårørende, så den behandling og omsorg patienterne tilbydes også tage højde for familiens behov. 

Fagområder med mange fællesnævnere 

Selvom smertelindring hos palliative patienter - både kræftpatienter og andre med livstruende sygdomme - og kroniske smertepatienter er forskellige, ser Geana Kurita mange paralleller og synergier ved at forske i begge områder. 

- De to forskningsområder komplementerer hinanden. Fagområderne er selvfølgelig forskellige, men har smertebehandling til fælles.  Derudover har begge patientgrupper fordel af en tværfaglig tilgang til behandling og forskning.  Jeg håber også at min baggrund som sygeplejerske kan være med til at tilføre forskningsområdet et tværfagligt blik, siger klinisk professor Geana Kurita.  
Geana Kuritas professorat er en delt stilling i Afdeling for Bedøvelse, Smerter og Respirationsstøtte, Neurocentret og Afdeling for Kræftbehandling, Center for Kræft og Organsygdomme.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor