Rangering placerer Rigshospitalet på internationalt top-niveau

​Rigshospitalet opnår en fin placering som nr. 15 ud af 2.000 hospitaler i verden. Det er tidsskriftet Newsweek og Statista Inc., der kårer verdens bedste hospitaler i 2021. 

​De seneste tre år har tidsskriftet Newsweek og Statista Inc. udgivet en rangering af de bedste hospitaler på tværs af 25 lande.  2000 hospitaler indgår. Oversigten over hospitalernes placering er netop blevet offentliggjort.

Rigshospitalet, Blegdamsvej. Foto: Adam Mørk.

De tre top-hospitaler er amerikanske, Charité i Berlin har en 6.-plads, fulgt af Karolinska i Stockholm på 7. -pladsen. Rigshospitalets opnår en fin placering som nr. 15.

- Det er meget positivt at se Rigshospitalet være med i toppen af de bedste hospitaler, internationalt set, siger Per Christiansen, hospitalsdirektør på Rigshospitalet.

- Vi er også glade for at se Rigshospitalet ligge fint også i Danmark, men med det forbehold, som vi fra hospitalets side altid har haft i forhold til rangeringer og kåringer: Hospitaler har forskellige opgaver og skal hjælpe grupper af patienter, der ikke er ens. De skal fungere i forskellige kulturer og under rammer og vilkår, der ligeledes er forskellige – og den kompleksitet er svær at sætte på formel, der kan udregne en top-200-liste, siger han.

Redaktør