Kendt professor bliver chef for Rigshospitalets mikrobiologer

Professor Niels Frimodt-Møller tiltræder 4. juni 2014 stillingen som klinikchef på Rigshospitalets Klinisk Mikrobiologisk Afdeling i Diagnostisk Center.

​​​​​​

Professor Niels Frimodt-Møller tiltræder 4. juni 2014 stillingen som klinikchef på Rigshospitalets Klinisk Mikrobiologisk Afdeling i Diagnostisk Center. Han er kendt både i offentligheden og fagkredse som en stor kapacitet inden for klinisk mikrobiologi. Niels Frimodt-Møller har bl.a. været foregangsmand for en fornuftig brug af antibiotika, der gør at Danmark i dag er blandt de lande, der har laveste forekomst af resistente bakterier.


Niels Frimodt-Møller er nationalt og internationalt anerkendt for sin forskning inden for områderne antibiotika og resistensudvikling. Han har publiceret mere end 300 videnskabelige artikler.

Den 64-årige professor er speciallæge i klinisk mikrobiologi og kommer fra en stilling som overlæge ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Hvidovre Hospital. Han har i en længere årrække været ledende overlæge og afdelingschef på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Bispebjerg Hospital og på Statens Serum Institut.

Hans ansættelse vil styrke forskningen og udviklingen i Klinisk Mikrobiologisk Afdeling.

Niels Frimodt-Møller bor i Charlottenlund.

Redaktør