Podcast: Palliation, valg og livskvalitet

​​Lyt til podcast med patienter, der fortæller om, hvordan det er at leve med en livstruende kræftsygdom. Hør om valg og fravalg af medicin og behandling. - Og om livskvalitet.

Varer 22 minutterDet kan du høre om i podcasten

Patienterne Annette og Jens fortæller om, hvordan det er at have en livstruende kræftsygdom og stå overfor en række svære valg. 

  • Hvordan går livet videre, når omstændighederne ændrer sig voldsomt?
  • Hvordan tager man stilling til behandling og bivirkninger?
  • Hvilke valg passer med det liv, man gerne vil leve?
  • Må man sige nej tak til behandling? 
Patienternes fortælling suppleres af afdelingslæge, Iben Spanggaard , der fortæller om behandling af og støtte til patienter med alvorlige kræftsygdomme. 

Vi vil anbefale, at du hører podcasten med høretelefoner på, på et tidspunkt, hvor du har tid og ro til at lytte. Det kan også være en god idé, at lade pårørende lytte med, så I kan tale om den efterfølgende.

Du er velkommen til at tale med din læge og/eller din sygeplejerske på klinikken om spørgsmål, der måske dukker op, når du har lyttet til podcasten.

Podcasten er produceret for Rigshospitalet.
Rigshospitalets podcast med patientfortællinger er støttet af projektmidler fra sundhedsstyrelsen til fremme af patientinddragelse, og af midler til understøttelse af non-malign palliation..
Tilrettelæggelse og interview: Rikke Thagesen og Jon Günther Andersen
Lyddesign og færdigredigering: Rasmus M. Meyer


Redaktør