Podcast: Netværk og familien omkring patienten med livstruende sygdom

​Når et familiemedlem lever med en livstruende sygdom rammer det hele netværket – og vi har forskellige måder at tackle både hverdagen og de eksistentielle spørgsmål, der melder sig.

Varer 18 minutter


Det kan du høre om i podcasten

Podcasten indeholder samtaler med Betina, der lever med en livstruende sygdom, hendes mand Simon og søster Karina. I samspil med psykolog Ditte Tang fra Palliativt team på Rigshospitalet giver de deres billede af, hvordan livstruende sygdom også rammer netværket omkring den syge. 

Podcasten er til både patienter og pårørende og giver et blik ind i de mange, modsatrettede følelser, der følger med livstruende sygdom. Det er normalt med nye tanker og bekymringer, intense følelsesmæssige svingninger, ensomhed og overvejelser om, hvordan man taler med sine nærmeste om svære valg. 

Søster Karina, der er med i podcasten, siger:

Jeg håber, den vil hjælpe andre pårørende og patienter med at håndtere alle de følelser, man står med, og få dem til at føle sig knap så ensomme. Og fortælle dem, at de ikke behøver være alene med tankerne, følelserne og bekymringerne - der er andre, der har det på samme måde, så det er ingen skam at dele det.


Vi vil anbefale, at du hører podcasten med høretelefoner på, på et tidspunkt, hvor du har tid og ro til at lytte. Det kan også være en god idé, at lade pårørende lytte med, så I kan tale om den efterfølgende.

Du er velkommen til at tale med din læge og/eller din sygeplejerske på klinikken om spørgsmål, der måske dukker op, når du har lyttet til podcasten.


Podcasten er produceret for Rigshospitalet.
Rigshospitalets podcast med patientfortællinger er støttet af projektmidler fra sundhedsstyrelsen til fremme af patientinddragelse, og af midler til understøttelse af non-malign palliation.
Tilrettelæggelse og interview: Rikke Thagesen og Jon Günther Andersen
Lyddesign og færdigredigering: Rasmus M. Meyer

Redaktør