BeRiget - podcasts med Per Christiansen

"BeRiget" er en serie digitale radioudsendelser, hvor hospitalsdirektør Per Christiansen interviewer faglige profiler fra Rigshospitalet, der beriger det danske sundhedsvæsen.

Charlotte Vallys og den faglige kamp

Rigshospitalets direktør Per Christiansen besøger sygeplejerske og fælledstillidsrepræsentant Charlotte Vallys, der egentlig ikke ville være tillidsrepræsentant, men i dag er jobbet vokset ind i knoglerne på hende. Hør mere i en snak om faglig kamp, godt samarbejde, respektfuld uenighed, vagter, hvor der nærmest ikke er til at få noget at spise og drikke og stoltheden over at arbejde på Rigshospitalet.

Lyt til podcasten her: BeRiget #12: Charlotte Vallys og den faglige kamp (SoundCloud)

Sygeplejerske Katrine Fridthjof og den gode idé

Rigshospitalets direktør Per Christiansen besøger sygeplejerske Katrine Fridthjof, der er medopfinder af en kemo-rygsæk, der gør det muligt for kræftpatienter at blive behandlet i hjemmet i stedet for på hospitalet og som har vundet flere internationale priser. Hør mere om, hvad hun mener, er de vigtigste faktorer i medarbejderdreven innovation - og hvad direktionen kan gøre få at få flere idéer til at blive virkelighed.

Lyt til podcasten her: BeRiget #11: Sygeplejerske Katrine Fridthjof og den gode idé (SoundCloud)

Linda Kragh og indsatsen

Ledende bioanalytiker Linda Kragh fra Klinik for Fysiologi og Nuklearmedicin har med sine fem årtier i sundhedsvæsenet været med til at sætte sit præg på bioanalytikeruddannelsen. Hendes kolleger på Rigshospitalet må ind i mellem løbe stærkt, der er kamp om at skaffe studerende nok til uddannelsen, men til gengæld er jobbet givende. Hør om at tjene menneskeheden, om pladsproblemer og om kyllingeben i gelé.

Lyt til podcasten her: BeRiget #10: Linda Kragh og indsatsen (SoundCloud)

Robert Jensen og Glostrup-ånden

Funktionschef Robert Jensen har været ansat på Glostrup Hospital, nu Rigshospitalet Glostrup, i 37 år. Rigshospitalets direktør Per Christiansen besøger ham til en snak om før og nu på en arbejdsplads, der blev bygget i 50’erne som Københavns største hospital, men nu er fusioneret ind i Rigshospitalet. Hør om sammenholdet, humoren, respekten, jargonen, der sammen udgør den helt særlige Glostrup-ånd og om en meget anderledes portøropgave i den thailandske jungle.​

Lyt til podcasten her: BeRiget #9: Robert Jensen og Glostrup-ånden (SoundCloud)

Anne-Marie Gerdes og gen-etikken

Rigshospitalets direktør Per Christiansen besøger professor og formand for Etisk Råd, Anne-Marie Gerdes, der er klinikchef på Klinisk Genetisk Klinik. Hør om udviklingen på det genetiske område, der har betydet en revolution for diagnostikken og vil forbedre en lang række behandlinger, men som også åbner en række etiske dilemmaer. Skal man fortælle familiemedlemmer, at de har risiko for at udvikle en sygdom de måske slet ikke får?

Lyt til podcasten her: BeRiget #8: Anne-Marie Gerdes og gen-etikken (SoundCloud)

Gunhild Waldemar og kampen mod demens

Rigshospitalets direktør Per Christiansen besøger professor Gunhild Waldemar, der siden 2007 har ledet Nationalt Videnscenter for Demens. Hør om kampen mod folkesygdommen, der koster samfundet milliarder, om hvorfor rådgivning er et af de bedste værktøjer mod sygdommen og om, hvor tæt vi er på et gennembrud i den medicinske behandling af demens.

Lyt til podcasten her: BeRiget #7: Gunhild Waldemar og kampen mod demens (SoundCloud)

Liselotte Højgaards strålende kamp mod kræft

Rigshospitalets direktør Per Christiansen tager en snak med klinikchef og professor Liselotte Højgaard fra Klinik for Fysiologi og Nuklearmedicin om nuklearmedicinens kolossale betydning for kræftpatienter, om tåbeligt bureaukrati og kræftsyge børns som den bedste motivation i kampen mod cancer.

Lyt til podcasten her: BeRiget #6: Liselotte Højgaards strålende kamp mod kræft (SoundCloud)

Morten Muusmann har mødt 1 million mennesker

​Receptionist og servicemedarbejder Morten Muusmann har i sine knap 20 år i Rigshospitalets reception hilst på over 1 million mennesker. Lige fra kongelige over bandemedlemmer til sure læger, der ikke kan få en parkeringstilladelse.


Anders Nyboe Andersen og kunstig befrugtning

​Professor Anders Nyboe Andersen har gennem adskillige årtier hjulpet utallige børn til verden via sit pionerarbejde inden for fertilitetsbehandling. Han har oplevet overgangen fra den tidlige modvilje og skepsis overfor det man kaldte reagensglasbørn til i dag, hvor tæt på hver 10. barn, der fødes i dag er et resultat af fertilitetsbehandling


Helle Iversen og den involverende stuegang

​Overlæge Helle Iversen er kvinden bag en mindre revolution i det danske sundhedsvæsen, nemlig den såkaldt involverende stuegang, hvor patienten er partner i og ikke bare tilskuer til sin egen stuegang. Per Christiansen og Helle Iversen når også at vende det akutte arbejde med blodpropper.


Selina Kikkenborg Berg og klinisk sygepleje

​Hvad er ligheden mellem at score mål på udebane og det at være indlagt på et hospital? Få svaret, når Rigshospitalets direktør Per Christiansen møder Danmarks første sygeplejerske, der er blevet professor i kardiologi, Selina Kikkenborg Berg.


Henrik Grønborg og traumebehandling

​Henrik Grønborg er klinikchef i Rigshospitalets Traumecenter, hvor et hold af specialister hver dag står klar til at modtage alt fra kvæstede trafikofre, folk med hjerneblødninger eller brandsår. Få et kig ind i hans verden, når Rigshospitalets direktør tager en snak med ham om den til tider barske hverdag.
Redaktør