Online underholdning og aktiviteter

Rigshospitalet har i samarbejde med professionelle kunstnere og frivillige fra forskellige organisationer etableret nedenstående muligheder for online underholdning og aktiviteter for indlagte patienter og deres familier - voksne, så vel som børn og unge. Se det hele hjemme fra (patient)-stuen og deltag online.

KulturPåRiget's online tilbud og aktiviteter

Kom i virtuel cafe
Spil, leg og vær kreativ
Syng, læs, lyt og se film/TV


Virtuelle cafeer - for børn og unge 

Kom i virtuel cafe med Børnecafe Oasen

Frivillige fra Ungdommens Røde Kors laver virtuelle aktiviteter for de indlagte børn og unge og deres familier.  Du kan fx udfordre de frivillige i et spil ’Tegn og Gæt’ gennem et videoopkald, eller digte, danse og synge med dem.  Du kan også komme på virtuel skattejagt i de frivilliges hjem. Mød de frivillige i den virtuelle Oase hver onsdag kl. 16.30 – 18.00 og søndag kl. 10.00 – 12.00. 

> Sådan deltager du: Download appen ’zoom’ i Appstore eller på Google Play.  Tryk på <’join a meeting’ > indtast møde ID: 115 980 077. Skriv dit navn og vær klar til sjov og leg.  Se mere på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=XZ6SFbNtMPE

Ungecafe - online: Mød andre unge og teamet fra HR BERG – live på Facebook 

Ungecafeen HR BERG sender live hver dag kl 17. Her kan unge quizze med andre unge, spille brætspil eller få en snak om stort og småt. 

> Sådan deltager du: Gå ind på Facebook > Søg på UNGECAFEEN Se med og deltag på HR BERG's FacebooksideHR BERG. eller brug dette Link til HR BERG's Facebook : https://www.facebook.com/Ungecaf%c3%a9en-HR-BERG-100807118231840


Leg, spil og vær kreativ online

Lær at spille skak

Henrik fra ” Skak for sjov” kommer fast på Rigshospitalet og lærer såvel børn som voksne at spille skak.¨. Henri og andre fra ”Skak for Sjov” tilbyder skakturnering for børn og unge hver dag kl. 11.00-12.00 på lichess.org, som er en af verdens førende online-steder for skakturneringer.
Deltag i 'Skak for sjov's skakklub på lichess" på https://skakforsjov.dk/spil-skak-online/


Lær at tegne (TegneRiget)

Tegner og illustrator Claus Rye Schierbeck afholder normalt tegnestuer for børn og unge på Rigshospitalet. Se hans film på YouTube om, hvordan du kommer i gang med at tegne. Husk at du kan få et tegnesæt fra Claus Rye via pædagogen i afdelingen. 
> Se alle Claus' videoer på Youtube. 


Lær at trylle 

Rigshospitalets faste tryllekunstner Michael optræder med sine magiske tryllerier på YouTube, og afslører nogle af sine magiske tricks online.  Det eneste du skal bruge er et spil kort. 

> Se Michaels trylletrick på YouTube på dette link: http://www.youtube.com/watch?v=DXNlGORZMEg


Byg og bo med Cirkeline

Måske kender du historierne om Cirkeline, som sover i en tændstikæske på et skrivebord? Nu kan du selv lave en historie og bestemme, hvordan Cirkeline skal bo og lege. 

> Sådan gør du: Spørg pædagogen på afsnittet om du kan få en pose med Cirkeline-byggesæt, klip Cirkeline og hendes ven Frederik ud, se videoen på Instagram, og byg med indholdet i posen lige det, som du synes, at de to venner har brug for. 

Aktiviteten er udviklet af arkitekterne Julie og Charlotte fra tegnestuen All About A, som normalt kommer og laver kreative opgaver med børn og unge på Rigshospitalet.

 (Bemærk at posen indeholder små dele: to elastikker og en knap).


Mød en hospitalsklovn 

Hospitalsklovnene sender live fra deres Facebook og lægger videoer på YouTube af forskellige sjove ting. 

 Se det og følg med på Hospitalsklovnenes YouTube kanal på dette link; https://www.youtube.com/user/HospitalsklovneDK og på Danske Hospitalsklovnes Facebook på dette link: https://www.facebook.com/DanskeHospitalsklovne/


Skriv din egen historie

Forfatter, Kirsten Sonne Harild, holder en gang om måneden skriveværksted for børn på Riget. Hvert år bliver der udgivet en samling af børnenes historier og tegninger. Er du indlagt og har du lyst, kan du skrive en lille historie - gerne med en tegning - og sende til Kirsten, så kan  den komme med i årets bog. Skriv til k.sonneharild@gmail.comSyng, læs, lyt eller se film og SMIIL-TV online

Syng med og lyt til MusikBeRiget 

MusikBeRiget afholder live koncerter på deres facebook og har lagt et udvalg af deres mest populære sange til fri aflytning.

>  Syng med og lyt med på MusikBeRigets Facebook.. Log på facebook og søg på 'MusikBeRiget' eller brug dette link: https://www.facebook.com/MusikBeRiget/


Barok på Riget

Oplev smukke virtuelle koncerter med den trio fra Concerto Copenhagen, som normalt kommer på turne på Rigshospitalets afdelinger, hvor de giver små koncerter. Da gruppen ikke kan komme på besøg i øjeblikket, har de i stedet produceret nogle meget smukke virtuelle koncerter som en særlig hilsen til patienter og personale på Rigshospitalet. 

> Se og lyt til de virtuelle koncerter på Concerto Copenhagens Facebook via dette link: https://www.facebook.com/297984392131/videos/243081826847517/


Troubadouren Thomas Zawadzki

Tomas Zawadzki spiller jævnligt koncerter på Rigshospitalet. Enten i forhallen eller i haven, når vejret er til det. Han spiller guitar og synger egne kompositioner eller sange af Kim Larsen, Beatles med flere. 

Hør nogle af hans sange på YouTube.
Hør mere til Tomas på  https://www.tomaszawadzki.dk/


Den Blå Heks

Hør den blå heks fortælle eventyr for børn på Rigshospitalet. 

Lyt til historier fortalt af børn på Riget

Forfatter, Kirsten Sonne Harild, holder har gennem flere år holdt skriveværksted for børn på Riget. Hvert år bliver der udgivet en samling af børnenes historier. 

Hør og se Kirsten læse højt af historier, som børn på Riget har skrevet. Fx Magnus' historie ”Den uhyggelige fisketur” og andre gode historier.  Lyt med på  YouTube på dette link: https://www.youtube.com/watch?v=I7ekVbmoECk&t=26s 


Se SMIL-TV kl 12 hver dag – for børn og familier

SMILfonden sender hver dag kl 12 underholdning og smil til indlagte børn og deres familier gennem deres facebook. Seje Stjerner og kendte deltager i tv-udsendelserne, som kan ses på SMILfondens Facebook og Instagram. 

Se med på SMILfondens Facebook og Instagram via disse link: 
 https://www.facebook.com/smilfonden/ //  https://www.instagram.com/smilfonden/ 


Lån, læs eller lyt til en bog

Patientbiblioteket i forhallen har åbent for bestilling og afhentning af bøger mandag – fredag kl. 10-16. Ring 3545 4404 eller send en SMS 2156 9721. Vi anbefaler også at benytte sig af bibliotekernes digitale tilbud:

@Reolen

 Lån bøger på www.ereolen.dk eller hent appen i AppStore eller Google Play. På eReolenGO kan du finde bøger til børn og unge. For at låne bøger i eReolen eller eReolenGO. Du skal blot være oprettet som biblioteksbruger i din egen kommune. 
Er du ikke det, kan du gå ind på dit biblioteks hjemmeside og blive oprettet med din nem-id.

EreolenGO 

E-bøger og lydbøger til børn og unge. 
https://ereolengo.dk/


Ereolen Global

Mere end ca. 9900 engelske e-bøger og netlydbøger. 
https://ereolen.dk/global


Se en film 

Se gratis fil på www.filmstriben.dk eller hent appen i AppStore eller Google Play. Filmstriben er bibliotekernes gratis tilbud med film for enhver smag. 

For at kunne se filmen, skal du blot være oprettet som biblioteksbruger i din egen kommune. Er du ikke det, kan du gå ind på dit biblioteks hjemmeside og blive oprettet med din nem-id. Se en introduktionsvideo for børn til, hvordan man bruger Filmstriben på vimeo på dette link: https://vimeo.com/287049075


Følg os på Instagram kulturriget_patientbibliotek
Her kommer nyt om biblioteket og anden underholdning for både børn og voksne på Rigshospitalet.


Redaktør