Underholdning og aktiviteter for børn og unge

​​​Her kan du læse om nogle af de aktiviteter, der er for børn og unge på Rigshospitalet.

BørneUngeProgrammet planlægger i samarbejde med patientbiblioteket, café HR BERG og andre på Rigshospitalet en række aktiviteter for børn og unge på Rigshospitalet.

De fleste af aktiviteterne er for små og større børn, men der er også særlige aktiviteter for unge over 12 år

Spørg Patientbiblioteket

Patientbiblioteket står bag mange af aktiviteterne for børn. Spørg dem, hvis du er i tvivl om noget. På biblioteket kan du låne bøger, bærbare computere, playstations og spil, dvd'er og videoer. Biblioteket ligger i forhallen over for hovedindgangen. Det har åbent alle hverdage kl. 10-16.  Tlf.: 3545 4109. 

​Underholdning for Børn 

Nedenfor kan du læse mere om nogle af de personer, der optræder for børn på Rigshospitalet. Se også siden om aktiviteter for unge over 12 år.​​ 

Den blå heks

Den Blå Heks er fortæller og kommer på besøg om mandagen og fredagen fra kl. 13-16. Du kan ringe til biblioteket og høre om du kan få besøg. Den Blå Heks står også for kreative arrangementer i forhallen ca. en gang om måneden.

Hospitalsklovne

Hospitalsklovnene kommer på besøg på alle børneafdel​inger og laver sjov, hygge og ad​spredelse for børnene under indlæggelse. 
Vi har flere forskellige hospitalsklovne: Ludo & Smille,  Stella, Victor og Liva, Dr. K. og Flaca.

​​​​Den Røde Drage

Den Røde Drage holder i Patienthaven en uge i juni, i juli og i august og fungerer som sommerferie-tilbud til ambulante og indlagte børn, deres søskende og til børn af indlagte voksne.​​​Musik​​er​e

Rigshospitalets musikere kommer på besøg cirka to gange om ugen for at skabe nogle unikke oplevelser for indlagte børn og deres familier. Ring til biblioteket eller kig på månedsplakaten for at høre hvornår de kommer.


Tegneværksted

Tegner og illustrator Claus Rye Schierbeck kommer en gang om måneden og holder tegneværksted i skolen i forhallen. 
Både børn og unge kan være med. Hvis man ikke kan komme ned i skolen, er det muligt at få besøg af Claus. Henvendelse i skolen eller biblioteket 3545 4109.Nat​urformidler

Julie Dufour Wiese er arkitekt og naturformidler. Hun kommer en gang om måneden og laver kreativt værksted med indlagte, ambulante og pårørende børn samt deres søskende. Se på månedsplakaten hvornår hun kommer i forhallen.​

Skrivevæ​​rk​​​sted

Kirsten Sonne Harild er forfatter og kommer en gang om måneden og laver skriveværksted i skolestuen. Du kan kontakte biblioteket, skolestuen eller kigge på månedsplakaten for at se hvornår hun er her næste gang.

Trylleri

Tryllekunstneren Trylle-Michael underholder på børneafdelingerne samt i forhallen. Få at vide på din afdeling eller i biblioteket, hvornår Michael kommer på besøg næste gang.
Redaktør