TV2 Lorry viser filmen: 'Tilbage på sporet'

​I dokumentarfilmen 'Tilbage på sporet' følger man Birger Kjærbye og får indblik i, hvordan et rehabiliteringsforløb efter et stroke kan tage sig ud. Dokumentarfilmen, der havde premiere sidste år, bliver nu vist på TV2 Lorry.

Vent...
Mange kommer sig relativt godt og hurtigt efter et stroke, men kan stadig døje med mere eller mindre synlige eftervirkninger. Det gælder også for Birger Kjærbye, der i sommeren 2020 fik et mindre stroke. 

I dokumentarfilmen 'Tilbage på sporet' følger man Birger Kjærbye og får indblik i, hvordan et rehabiliteringsforløb efter et stroke kan tage sig ud. Dokumentarfilmen er produceret af Hjernesagen og havde premiere ved en filmfremvisning i Empire Bio den 29. oktober sidste år. Nu bliver den tilgængelig for et bredere publikum.

'Tilbage på sporet' bliver vist på "flow-tv" den 22. september 2022 kl. 19.55-20.30 på TV 2 Lorry, men bliver også lagt ud på hjemmesiden: tv2lorry.dk, så man kan se den uden for hovedstadsområdet - og på andre tidspunkter.

I filmen får Birger Kjærbye blandt andet rådgivning af Anne Norup, der er neuropsykolog og leder af Videnscenter for Neurorehabilitering, fordi humørsvingninger og udtalt træthed efter skaden er begyndt at påvirke hans parforhold.
 
- En skade på hjernen påvirker ikke kun personen selv, men hele familien. Pårørende kan opleve personlighedsforandringer hos den, der er ramt af en skade på hjernen, og mange ramte omtaler også sig selv som: "Den jeg var før, og den jeg er efter skaden". Det understreger, hvor vigtigt det er at se på den samlede livssituation og inddrage hele familien i rehabiliteringen, siger Anne Norup, 

I programoversigten skriver TV 2 Lorry om filmen:
- Birger Kjærbye er 63 år og i bedre fysisk form end de fleste. Han driver en mountainbike-klub og cykler selv i skoven hver eneste dag året rundt. Den vigtigste kamp for Birger begynder, da han i 2020 bliver ramt af en blodprop i hjernen - et såkaldt stroke. Vi følger Birger før, under og efter hans kamp tilbage til en normal tilværelse.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor