Sygdomsområder i Neurocentret

Sygdomsområder i Neurocentret Neurocentret behandler sygdomme i hjerne, nerver og rygmarv. Du kan læse om de mest hyppigt behandlede sygdomme. 

​​​​​

Deme​ns

Demens er fællesbetegnelsen for en række sygdomme i hjernen, hvoraf Alzheimers sygdom er langt den hyppigste. Neurocentrets demensenheder tilbyder afklaring, behandling og rådgivning ved Alzheimers sygdom og ved sjældne demenstilstande.

Epilepsi ​​​

Epilepsi rammer i alle aldre og viser sig ved pludselige, gentagne anfald. Epilepsiklinikken tilbyder medicinsk behandling, opfølgning og avanceret behandling med elektrisk stimulation og operation.

Hjerneblødninger ​​

Hjerneblødninger, der skyldes misdannelser på kar eller udposninger på pulsårerne, opereres i Neurokirurgisk Klinik i samarbejde med radiologer.

Hjernesvulster​

Hjernesvulster medfører lammelser, anfald og ændringer af personligheden. Neurokirurgisk Klinik udfører operationer med brug af avanceret overvågning af hjernefunktionen. 

Hovedpine

Hovedpine omfatter blandt andet migræne, spændingshovedpine, Hortons hovedpine og medicinoverforbugshovedpine. Dansk Hovedpinecenter tilbyder medicinsk behandling, afspændingshold og vejledning. 

Krisepsykologi ​

Krisepsykologisk Klinik tilbyder behandling til personer, der oplever svære belastningsreaktioner ved ulykker, voldsepisoder eller sygdomsbelastning, som kan medføre posttraumatisk stresslidelse.

Kroniske smerter​

Kroniske smertetilstande, som ikke skyldes kræft, behandles med medicinregulering, samtaler, holdtræning, fysioterapi og rådgivning for at ændre smerteoplevelsen.

Rygmarvsskader

Rygmarvsskader er skader på de nerver i rygmarvskanalen, som forbinder hjernen med kroppen. Følgerne af rygmarvsskader behandles med genoptræning og rådgivning. 

Sjældne hjernesygdomme​

En række hjernesygdomme er sjældne og vanskelige at udrede. Neurologisk Klinik har særlig ekspertise til at afklare og behandle disse sygdomme.

Skle​rose ​

Sklerose (eller multipel sklerose) er en kronisk immunsygdom, der angriber hjernen og medfører lammelser. Dansk Multipel Sclerose Center tilbyder avanceret medicinsk behandling af sygdommen. 

Svulster i hypofysen​

Godartede knuder i og omkring hypofysen behandles af neurokirurger, som har europæisk ekspertise i behandlingen af disse sygdomme. 

Sygdomme i nerver og muskler​

Muskelsvind og nervebetændelse kan være enten medfødte eller erhvervede sygdomme. Neuromuskulær Klinik tilbyder udredning af sygdommene, rådgivning og behandling. 

Søvnsygdomme

Søvnsygdomme som søvnapnø, narkolepsi eller natlige benkramper kan enten betyder pludselige søvnanfald eller svære problemer med at sove. Dansk Center for Søvnmedicin undersøger og behandler søvnsygdomme. 

Traum​atisk hjerneskad​e ​​

Skader, der opstår i hjernen som følge af voldsomme faldulykker eller trafikulykker, observeres og behandles af Neuroanæstesiologisk og Neurokirurgisk Klinik. 
Neurokirurgisk Klinik. Genoptræning efter en traumatisk hjernskade tilbydes i Klinik for Højt Specialiseret Neurorehabilitering/Traumatisk Hjerneskade. 

Vand i hovedet ​​​

Forstørrelse af hjernens hulrum kan behandles​ med dræn og ventil. Behandlingen foretages af et team af specialister, som samarbejder med patienten om reguleringen af trykket i hjernen.
Neurokirurgisk Klinik​​​​​
Redaktør