Tidskapslen: Hilsen til fortiden – gemt for eftertiden

Alle afdelinger med tilknytning til behandlingen af hjerne- og rygmarvsskader lagde i august 2021 en genstand i tidskapslen for Bodil Eskesen Centret. Genstandene er et øjebliksbillede på ønsker for og behandling af hjerne- og rygmarvsskader. Gå på opdagelse i tidskapslen her. 

​​​​

Håndbor fra Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi

Håndbor 

Afdeling for Hjerne- og Nervekirurgi: Håndboret bruges til at bore hul i kraniet. Et simpelt indgreb, der kan redde liv, nogen gange et meget forandret liv, der kræver genoptræning efterfølgende. 


Hoptimist fra Intensiv, afsnit 13

Hoptimist 

Intensiv, afsnit 13: ”Nye patientgrupper er kommet til. Nogle meget komplekse, udtalt kognititv påvirkede og med store funktionelle skader. Men med tidlig indsats, kreativitet og godt tværfagligt samarbejde, så er vi optimistiske på patientens vegne” ​Dirigentstok fra afsnit for Hjerneskader

Dirigentstok

Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader, afsnit for Hjerneskader: ”Patienten er den, der med dirigentstok i hånden, selv bestemmer retningen for indsatsen i deres eget genoptræningsforløb ”


Specialtilpasset ske fra afsnit for Rygmarvsskader

Specialtilpasset ske 

Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader, afsnit for Rygmarvsskader: Skeen er en af de mange redskaber afsnittet specialfremstiller til patienterne. I fremtiden vil det at spise måske ske ved hjælp af armrobotter eller spiserobotter. 


Reflekshammer fra Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme

Reflekshammer 

Afdeling for Hjerne- og Nervesygdomme: Refkleshammeren bliver brugt i den neurologiske undersøgelse af patienten og i 2021 stadig det vigtigste redskab til at stille en diagnose. 


​​Visionscharter fra Servicecentret

Visionscharter for bygningen

Servicecentret: I visionscharter er ønsket, at husets design skulle understøtte både patientens behandling og fagpersoner arbejde på tværs.​Redaktør