Tandbehandling- eller operation

​​Behandlingsforløb for voksne patienter til tandbehandling- eller operation i Opvågning og Operation, afsnit 23.

​Du møder sammen med pårørende eller personale på afsnit 23, hvor sygeplejersken modtager og forbereder dig til tandbehandlingen. Behandlingen foregår på operationsgangen, hvor du møder anæstesipersonalet og den tandlæge, der skal behandle dig.

Efter behandlingen 

Efter behandlingen køres du i hvilestol tilbage til afsnit 23, hvor du modtages af en opvågningssygeplejerske, der passer dig, indtil du skal hjem. Hvis du har behov får du målt blodtryk, puls og iltmætning, og eventuelt får du ilt gennem et næsekateter. Tandlægen vil informere om indgrebet samt om den videre tand- og smertebehandling.

Smertebehandling 

Efter behandlingen kan du have smerter. Du skal før behandlingsdagen købe smertestillende medicin som f.eks. Paracetamol og Ibuprofen, der fås i håndkøb. Det er meget vigtigt, at du tager den anbefalede medicin. Du får et medicinskema med hjem.

Hjemtransport

Så snart du opfylder afsnittets kriterier for udskrivelse, kan du komme hjem.
Du skal selv sørge for transporten til og fra hospitalet og du skal have en pårørende eller ledsager med til begge transporter. Du må ikke køre med offentlige transportmidler før dagen efter behandling.  
Redaktør