​​​​​​​​​​​​​

Respirationscenter Øst

​Respirationscenter Øst tager sig af børn og voksne, der lider af sjældne og kroniske vejrtrækningshandicap. ​Problemer med vejrtrækningen kan f.eks. skyldes muskelsvind, postpolio, ALS, skader på rygmarven eller kompleks søvnapnø.

Respirat​ionsc​enter Øst

Respirationscenter Øst er placeret på Rigshospitalet - Glostrup og er en del af Afdeling for Bedøvelse, Smerter og Respirationsstøtte.​ Respirationscenter Øst består af en klinik, et sengeafsnit og en ekstern funktion. En central opgave for Respirationscenter Øst er at uddanne hjælperhold til respiratorbrugere. 

Samarbejdspa​rtnere

Respirationscenter Øst​ har en stor samarbejdsflade med de henvisende afsnit på andre hospitaler, herunder intensive-, lungemedicinske-, og børneafdelinger. 

Der er også tæt samarbejde med Rehabiliteringscenter for Muskelsvind​, Afdeling for Rygmarvsskader, ALS-teams, Dansk Center for Søvnsygdomme, kommunerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland samt respiratorhjælperbureauer.​

​Pe​rsonale​

Personalet på Respirationscenter Øst består af overlæger, sygeplejersker​, social- og sundhedsassistenter, socialfaglige rådgivere og lægesekretærer. Vi har i hverdagen tilknyttet fysioterapeuter, ergoterapeuter​ og diætist.​​

Redaktør