VNR har tre strategiske indsatsområder for 2022-23. Læs mere om indsatsområderne, og find kontaktoplysninger på projektlederne.
Syns- og visuelle opmærksomhedsproblemer er en hyppig følge efter erhvervet hjerneskade. Da synet har betydning for mange dagligdags aktiviteter som f.eks. gang, madlavning og læsning, kan syns- og visuelle opmærksomhedsproblemer medføre store konsekvenser for hverdagen.
I dansk praksis er der en oplevelse af, at der er forskellige fortolkninger af begreberne syns- og visuelle opmærksomhedsproblemer. Der opleves ligeledes en uensartet praksis i forhold til, hvilke undersøgelses- og vurderingsredskaber der anvendes af de fagprofessionelle, og hvilken genoptræning/rehabilitering der tilbydes.
VNR ønsker at sætte fokus på identificering og vurdering af syns- og visuelle opmærksomhedsproblemer. I samarbejde med faglige eksperter på området vil vi bistå med begrebsafklaring og udarbejdelse af gode praksisanbefalinger i forhold til udvalgte undersøgelses- og vurderingsredskaber. Med dette fokus ønsker VNR at bidrage til mere ensartet praksis på området.
VNR er med i et nordisk samarbejde, hvor der planlægges en national praksisafdækning i hospitalsregi af, hvilke faggrupper der er involveret i identificering og vurdering af syns- og visuelle opmærksomhedsproblemer som følge af erhvervet hjerneskade. Herunder hvilke undersøgelses- og vurderingsredskaber der anvendes af de forskellige faggrupper.
Sådan arbejder vi med indsatsområdetFørste skridt mod det overordnede må, at forbedre indsatsen til børnepårørende i neurorehabliteringen, er at skabe mere viden på området. Aktuelt gennemføres et nationalt registerbaseret studie, som undersøger de langsigtede konsekvenser af at være børnepårørende. Herudover planlægges studier som skal afdække børnepårørendes behov på tværs af sektorer. Sideløbende vil VNR, i samarbejde med relevante aktører, afdække eksisterende indsatser i praksis, med henblik på at afprøve indsatser som kan støtte børnene her og nu.
Mia Moth WolffbrandtForskningssygeplejerske, ph.d.-stud., cand.scient.san.Email: mia.moth.wolffbrandt@regionh.dkTelefon: 38 63 42 93Pure-profil