Information til henvisende læger og afdelinger

Afdeling for Vækst og Reproduktion overtager sædanalyser fra RHEL

Fra og med 1. januar 2016 overtager Afdeling for Vækst og Reproduktion, Rigshospitalet de aktiviteter, der hidtil har været varetaget af Sædlaboratoriet i RHEL (tidligere KPLL) for læger i områderne ”Byen og Syd”.

Patienterne har dog ret til at få analyseret deres sædprøver på Herlev Hospital eller Nordsjællands Hospital, såfremt de ønsker dette. Ligeledes har patienter, der hører til Herlev Hospital og Nordsjællands Hospitals optageområde, ret til at få deres sædprøve analyseret på Afdeling for Vækst og Reproduktion på Rigshospitalet.

Det følgende link giver adgang til brev om, at Afdeling for Vækst og Reproduktion overtager aktiviteter fra Sædlaboratoriet på RHEL: 

Information til alment praktiserende læger og speciallægeklinikker om sædanalyse på Afdeling for Vækst og Reproduktion (Pdf åbner i ny fane)

Henvisning til sædanalyse fra praksissektoren

Fra praksissektoren foretages henvisning til sædanalyse ved at:

  1. Oprette bestilling i WebReq.
  2. Udlevere informationsskrivelse til patienten som anført nedenfor.


Information som henvisende læge/klinik skal videregive til patienter, når patienten henvises til sædanalyse. Når patienterne henvises, er det vigtigt, at de samtidig får udleveret information om tidsbestilling m.m.

Informationen i det følgende link bedes derfor udskrevet og givet til patienterne: 

Information til patienter (pdf åbner i ny fane)

Bemærk: Patienterne får udleveret prøvemateriale ved fremmødet på Sædlaboratorie 9532. Det eneste, patienten skal medgives fra henvisende læge/klinik, er derfor informationsskrivelsen om tidsbestillingen.

Husk at henvise patienten til sædanalysen, idet Sædlaboratorie 9532 ikke kan modtage sædprøver fra patienter, hvor der ikke foreligger en henvisning.

Generelt om sædkvalitet og sædanalyse

Læs mere på siden "Generelt om sædkvalitet og sædanalyse". Informationerne er også samlet i et dokument.

Klik her for at se det samlede dokument (pdf åbner i ny fane)


Redaktør