Foreninger og centre

​Nedenfor finder du en række links til foreninger og centre, som har til formål at udbrede kendskabet og hjælpe patienter med sjældne handicap of CF.

Landsforeningen til bekæmpelse af cystisk fibrose


Landsforeningen til bekæmpelse af cystisk fibrose blev stiftet i 1967 af en gruppe af forældre, bedsteforældre og læger med tilknytning til sygdommen. Foreningens formål er at hjælpe patienter med den alvorlige, arvelige og medfødte sygdom Cystisk Fibrose i Danmark ved:

- at støtte patienterne og pårørende
- at støtte forskningsarbejdet
- at udbrede kendskabet til sygdommen


Du kan finde oplysninger om sygdommen, fundraising, aktiviteter og et hav af andre spændende informationer. Der er endvidere chatrooms for forældre og teenagere, hvor du kan udveksle erfaringer, få gode råd osv. 

Ønskefonden Make-A-Wish Danmark


Make-A-Wish Danmarks formål er at opfylde det højeste ønske for børn og unge mellem 3 og 18 år, der bor i Danmark og lider af en alvorlig sygdom af livstruende karakter. Foreningen blev stiftet i 1999 og har siden 2001 opfyldt ønsker for danske børn og unge, som lider af en uhelbredelig eller livstruende sygdom.


Størstedelen af foreningens midler går direkte til at opfylde ønsker, og næsten alle i Make-A-Wish Danmark arbejder gratis og på frivillig basis – med stor glæde og entusiasme. Som forældre til et barn med CF kan man ansøge Make-A-Wsh Danmark om at opfylde sit barns højeste ønske inden for rimelighedens grænser – så det er bare om at komme i gang…

Læs mere på Make-A-Wish Danmarks hjemmeside


Redaktør