Mælkekøkkenet

​Mælkekøkkenet tilbereder modermælkserstatninger og moduldiæter til alle børn på Rigshospitalet.

​​​

Der bliver produceret omkring 200 flasker om dagen. Mælken bliver pasteuriseret og nedkølet til 2 grader før distribution til afsnittene. Almindelige modermælkserstatninger bliver leveret på karton som langtidsholdbar UHT-mælk.

Mælkeblandinger bestilles på fax 54094 med angivelse af barnets fulde navn, produkt og mængde på bestillingsskema. Når barnet udskrives afbestilles mælken. Modermælkserstatninger UHT bestilles pr. karton, og er en lagervarer på børneafdelingerne.


Sondeernæring til børn bestilles ligeledes gennem mælkekøkkenet.

Kontakt Mælkekøkkenet

Mælkekøkkenet tlf. 35 45 40 84​

Børnekøkken på sengeafsnit 5054

Børnekøkkenet blev etableret for at sikre en så optimal ernæring og vækst som muligt hos børn med kræft. Ideen med køkkenet er, at børnene skal tilbydes den mad, de har lyst til, på det tidspunkt, de er sultne. Maden skal desuden tilberedes, så den er så energitæt som muligt uden at ændre smag, udseende og konsistens. Den daglige madlavning varetages af Kenneth Nielsen. Forældre tilbydes at spise sammen med barnet, dog mod betaling.

Børnene kan være med til at lave deres egen pizza, eller deltage i bagningen. Forældrene må meget gerne hjælpe til  med lettere oprydning.
 
Fra 2012 er ordningen udvidet med endnu et produktionskøkken, således at alle  børn indlagt i Afdeling for Børn og Unge modtager mad fra et af de to køkkener i afsnittet.

Kontakt

Kenneth Nielsen tlf. 35 45 54 59​

 

Redaktør