Formål
Formålet med Rigshospitalets ernæringspolitik er at:
- kost og ernæring skal indgår som en integreret del af den samlede forebyggelse, behandling og pleje
- der sikres en systematisk vurdering og monitorering af børnenes ernæringstilstand
- der udarbejdes individuelle planer for ernæring af børn i risiko for underernæring
- diætetiske problemer diagnosticeres og følges op med vejledning
- forebyggelsesmæssige problemer identificeres og følges op med vejledning
Det er desuden et mål at
- Børn indlagt på Rigshospitalet skal tilbydes en børnevenlig og ernæringsrigtig mad i et børnevenligt miljø.
- Børn så vidt muligt tilbydes den mad, de har lyst til på det tidspunkt de er sultne.
- Det tilstræbes, at børn under indlæggelse har mulighed for at få mad, der ligner den, de får hjemme.
- For at opfylde børnenes behov og ønsker er der et rigt udvalg af kolonialvarer på de enkelte sengeafsnit. Afsnittene har desuden en fryser med særlige børnevenlige retter.