Smertebehandling af børn i Afdeling for Bedøvelse og Operation

Smertebeha​ndlingen af dit barn er forskellig, alt efter hvilken operation, barnet har været igennem. ​

​​

Behandling af smerter efter operationen

Smertebehandlingen af dit barn er forskellig alt efter operationens type og omfang. Du vil få skriftlig og/eller mundtlig information omkring, hvilken type smertestillende medicin, dit barn skal have, dosis samt hvor hyppigt, det skal gives.

Ved mindre operationer vil dit barn i langt de fleste tilfælde få lagt en lokalbedøvelse, når det sover. Lokalbedøvelse virker som regel i 2-6 timer efter operationen.

Ved lidt større operationer kan dit barn have behov for en smertepumpe, som er forbundet til dit barns drop. Pumpen kan give en afmålt konstant mængde smertestillende medicin ind i blodåreren, samtidig kan dit barn selv trykke på pumpen, når det får ondt (PCA-pumpe).

For mindre børn (under 5-6 år) er det sygeplejersken, som trykker på pumpen, når dit barn har brug for ekstra smertestillende (NCA-pumpe).

Ved større operationer i den nederste del af kroppen kan vi, i sjældne tilfælde, give dit barn få en rygbedøvelse (epidural). Ved en rygbedøvelse får dit barn en tynd slange i ryggen, og som er tilsluttet en pumpe. Rygbedøvelsen bruges til smertebehandling i 1-3 døgn efter operationen.

Dit barns smertebehandling vil blive vurderet, evalueret og evt. justeret af smerteenhedens sygeplejersker eller tilknyttede læge, ved den daglige smertestuegang.​

Har du spørgsmål?

Så er du velkommen til at henvende dig til en af sygeplejerskerne, som kan formidle kontakten til en læge fra Afdeling for Bedøvelse og Operation.

 

 

 

 

 

​​
Redaktør