Rygkirurgi, operationsgang - OP ØB 3 - Glostrup

​Her kan du læse om operationsgangen og finde kontaktinformationer.

2.000 operationer om året

Operationsgangen er centrum for den kirurgiske behandling af patienter med rygsøjleproblemer. Rygkirurgi, operationsgang - OP ØB 3 foretager ca. 2.000 operationer om året.

Vi opererer for tilstande, som har med slid og aldringsskader at gøre. Det kan være diskusprolapser, tryk på rygmarv og/eller nervesæk – spinal stenose.

20 % af operationerne udgøres af stivgørende rygoperationer.
Der opereres både i nakken og i lænden.

Planlagte og akutte operationer

Operationsgangen modtager primært patienter fra Region Hovedstaden, men også fra Region Sjælland. Langt de fleste patienter modtages til planlagt operation, men vi opererer også patienter med akutte diskusprolapser, som forårsager lammelser i arme og ben.

Operationsgangen har også en akutfunktion i behandlingen af Cauda Equina-symptomer dvs. en tilstand hvor nerverne til urinblæren og endetarmens lukkemuskel er påvirkede. Årsagen er oftest en større diskusprolaps, som klemmer på nervesækken i ryggen. Vi får patienter fra hele Sjælland med dette problem.

Afdelingen råder over et helt etageafsnit, hvor der i øjeblikket er 6 moderne og veludrustede operationsstuer, som kan bruges til rygsøjlekirurgi. På hver operationsstue er der røntgen-gennemlysningsudstyr og mikroskop, som anvendes ved operationerne.
Efter operationen bliver patienten kørt til et opvågningsafsnit.

Telefonnummer

Rygkirurgi, operationsgang - OP ØB 3's telefonnummer: 38 63 29 48​​

Redaktør