Om Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme

Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme er Danmarks største reumatologiske afdeling og ​N​ordeuropas største tværfaglige afdeling for rygsygdomme. 

​Afdelingen forebygger, diagnosticerer, behandler og genoptræner patienter med sygdomme og skader, der påvirker led, muskler, ryg og knogler. 

Der er et stort tværfagligt samarbejde på tværs af de forskellige afsnit i afdelingen og med hospitalets øvrige afdelinger. De tværfaglige aktiviteter sikrer, at forløbene for vores patienter optimeres i forhold til visitation, undersøgelse og behandling.

Derudover arbejder afdelingen med at sætte innovative, tværfaglige og patientfokuserede standarder for kvaliteten af de ydelser, der bliver tilbudt i afdelingen. 

På Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme undersøger og behandler vi patienter med sygdomme i led, muskler, ryg og knogler. ​​

Hvem er vi

Vi er tilsammen ca. 300 medarbejdere og har ca. 300 ambulante patienter om dagen. 

Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdommes ledelse består af:

  • Ledende overlæge Henrik Røgind
  • ​​Ledende oversygeplejerske Tine Lundbak

Forskning og uddannelse

Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme er tilknyttet Københavns Universitet og har omfattende aktiviteter inden for forskning, udvikling og uddannelse. Vi har førende eksperter inden for både gigt- og rygsygdomme, som deltager i flere forskningsprojekter.

Læs mere på siden om afdelingens forskning​​​.

Redaktør