Led- og Bindevævssygdomme, klinik 4242 - Blegdamsvej

I klinikken undersøger og behandler vi patienter med sjældne og svære gigt-, bindevævs- og immunsygdomme.

I Klinik for Led- og Bindevævssygdommepå Blegdamsvej ​​beskæftiger vi os med diagnostik og behandling af en række specielle gigtsygdomme såsom:

  • Såkaldte autoimmune bindevævssygdomme, hvor immunforsvaret bliver "afsporet" og reagerer ved at angribe kroppens egne bestanddele. Disse omfatter blandt andet SLE (systemisk lupus), blodkarbetændelsessygdomme (vasculitis), sklerodermi, MCTD (mixed connective tissue disease), Sjögrens syndrom og muskelbetændelsessygdom (polymyositis).
  • Svære inflammatoriske ledsygdomme kompliceret af betændelsesreaktioner i indre organer og/eller alvorlige komorbiditeter (ledsagesygdomme).
  • ​Sjældne medfødte sygdomme såsom Marfans syndrom, Ehlers-Danlos sygdom og lignende, hvor kroppens bindevæv er unormalt elastisk og eftergiveligt.

Undersøgelse

For at kunne stille den korrekte diagnose kræves en grundig lægeundersøgelse, forskellige blod- og urinprøver, eventuelt prøve af ledvæske, vævsprøver fra f.eks. hud eller nyrer samt ofte røntgenundersøgelser og eventuelt scanning.

Behandling

​Behandlingen afhænger naturligvis af den enkelte diagnose. I mange tilfælde kender man ikke den nøjagtige sygdomsårsag og sygdommene får ofte et kronisk forløb, vekslende mellem gode og dårlige perioder. Behandlingens formål er derfor at lindre de aktuelle symptomer og at hindre sygdomsudviklingen.

Behandlingen kan omfatte medicin, eventuelt kirurgisk behandling, fysio- og eventuelt ergoterapi herunder anvendelse af eventuelle hjælpemidler. Information og undervisning om sygdommen, dens forløb og behandlingsmuligheder er meget væsentlig.

Den medicinske behandling vil i de fleste tilfælde basere sig på anvendelsen af medikamenter, som hæmmer immunforsvarets celler.

Når patienten ankommer​

Når du møder i klinikken, skal du henvende dig i receptionen. Herefter kan du tage plads i venteområdet. En læge eller sygeplejerske vil hente dig, når det er din tur.​

Mål for ventetid

Det er vores mål at holde ventetiden i klinikken under 15 minutter. Nogle gange kan det af forskellige årsager være vanskeligt. Hvis der er yderligere ventetid, bestræber vi os på at orientere dig om årsagen og om hvornår du kan forvente at komme til. ​

Kontakt

​​Afbud
Hvis du bliver forhindret i at komme til en aftalt tid, beder vi dig give besked hurtigst muligt, så kan vi tilbyde pladsen til en anden patient. 


Redaktør