Billede af operationssituation

Kemoterapioperation i Afdeling for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling.​ Foto: Joachim Rohde​​​​

Velkommen til HovedOrtoCentret

HovedOrtoCentret er et af Rigshospitalets syv centre med cirka 2200 medarbejdere. 

HovedOrtoCentret er Rigshospitalets største kirurgiske center og er kendetegnet ved mange tværfaglige patientforløb.

HovedOrtoCentret er et center, der spænder bredt. Fra ansvar for flere af regionens store grupper af kronisk syge patienter, som kommer i afdelingerne hele livet igennem, til højt specialiserede behandlinger, hvor vi har ansvar for patienter fra hele Danmark til de mest akutte patienter, som vi modtager i TraumeCentret.

I centret bliver der foretaget omkring 107.000 operationer om året. Hvilket svarer til ca. 300 operationer hver dag året rundt.

Og hver uge modtager centrets afdelinger omkring 8.000 ambulante patienter. Det er rundt regnet omkring 420.000 ambulante besøg om året.

HovedOrtoCentret har 2200 ansatte, som repræsenterer utroligt mange forskellige fagligheder; flest læger, sygeplejersker, terapeuter og sekretærer, men også rigtig mange andre specialiserede fagligheder. Nogle så specialiserede, at der er under en håndfuld med samme faglighed.

Der er knap tyve professorer i HovedOrtoCentret og forskerne i centret publicerer hvert år næsten 600 forskningspublikationer – med ny og vigtig viden til gavn for patienterne.

I vores video herunder kan du få et indblik i, hvad vi laver, og hvem vi er.

Afdelinger

Der er ni afdelinger i HovedOrtoCentret. Hver afdeling har varetager flere specialer og subspecialer inden for afdelingens område: 

Afdeling for Led- og Knoglekirurgi, Afdeling for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling, TraumeCenter og Akut Modtagelse, Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi, Afdeling for Bedøvelse, Operation og TraumeCenter, Afdeling for Kæbekirurgi, Afdeling for Ergo- og Fysioterapi, Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme og Afdeling for Øjensygdomme.
 
Centrets professorer sikrer, at forskningen inden for de centrale områder udvikles på internationalt niveau og bliver anvendt i patientbehandlingen. 

Fakta om HovedOrtoCentret ​

  • Cirka 2200 medarbejdere
  • 9 afdelinger
  • 17 professorer
  • Cirka 107.000 operationer årligt
  • Cirka 420.000 ambulante besøg om året 
     
Redaktør