Audiologisk Associate Professorship i samarbejde med DTU

​Øre-næse-halskirurgisk & Audiologiske Klinik har netop indgået et forskningssamarbejde med Centre of Advanced Hearing Research (CAHR) på DTU.

​Rigshospitalets Øre-næse-halskirurgiske & Audiologiske Klinik har netop indgået et forskningssamarbejde med Centre of Advanced Hearing Research (CAHR) på Danmarks Teksniske Universitet (DTU).

Udover forskningsdelen er der tale om en fælles 5-årig forskningsansættelse med henblik på at løfte både den medicinske og den tekniske audiologiske forskning.

Samarbejdet, som er en af de første af sin art i Danmark, har været længe undervejs og understøtter desuden de ambitioner som blandt andet regionsformanden har udtalt på området.

Visionen er desuden også et fælles mere formaliseret samarbejde med industrien. I stillingen starter Sébastien Santurette. Han er franskmand (men taler både engelsk og dansk) og arbejder meget med såkaldt pitch perception og generel auditiv perception samt functional imaging. CAHR ledes i dagligdagen af den tyske professor Torsten Dau (taler ligeledes både engelsk og dansk), hvortil der aktuelt er knyttet 19 ph.d.-studerende samt et hav af andre forskere. 
Redaktør