3D-printer til ørepropper

Audiologisk afdeling på Bispebjerg har fået en 3-D printer til fremstilling af ørepropper, og forventningen er, at man inden længe kan benytte den nye teknologi i fremstillingen af ørepropper til patienter.
I øjeblikket printes der ørepropper på livet løs på Audiologisk afdeling. Den nyanskaffede 3D-printer skal testes grundigt, inden den er klar til brug. Forventningerne til den nye teknologi er store, og de umiddelbare fordele er da også åbenlyse.

Fremstilling af ørepropper med en 3D-priner er både hurtigere og billigere end den traditionelle fremstillingsmetode - én beregning siger, at printeren vil tjene sig ind på blot to år. Desuden skaber den overvejende digitale bearbejdning et langt bedre arbejdsmiljø for ørepropteknikerne, da man stort set undgår det grove slibe- og fræsearbejde.

Fremgangsmåden er enkel. Der skal stadig laves aftryk af patientens øregang på traditionel vis, men derefter er processen stort set digital. Når aftrykket fra patienten er klar, scannes det med en 3D-scanner, og derefter kan man påbegynde den digitale bearbejdning.


Øreproppen scannes ind med en 3D-scanner.

En væsentlig fordel ved at scanne aftrykket er, at man altid vil have en digital version af den enkelte patients øreprop liggende, som kan justeres og finpudses efter behov. Og hvis patienten skulle miste sin øreprop, vil man altid kunne printe en ny og sende den med posten.

Den digitale bearbejdning af det scannede aftryk udføres med et såkaldt CAD-værktøj (Computer Aided Design). I dette tilfælde programmet EarMouldDesigner fra firmaet 3shape. Afdelingens ørepropteknikere er blevet uddannet i brugen af det nye software, men ethvert ledigt øjeblik udnyttes fortsat til at blive mere fortrolig med det nye digitale værktøj.


Enhver ledig stund udnyttes til at arbejde med den nye software.

Når de scannede aftryk er blevet bearbejdet med den nye software, er aftrykket klar til at blive printet. Selve printningen af ørepropperne tager 100-150 minutter, og der kan printes 12-20 ørepropper ad gangen. Når ørepropperne er printet, skal de renses og hærdes – en proces, der tager ca. 15 min., og så er de klar til brug.

Selvom noget slibearbejde ikke kan undgås, er det ”grove” arbejde med at slibe og fræse aftrykkene formentlig snart fortid. Selvom 3D-printeren endnu ikke er helt klar til brug, er der ingen tvivl om, at den i en nær fremtid vil blive et effektivt og værdifuldt værktøj, der kommer både patienter og personale til gode.


Nyprintede ørepropper.

3D-printeren er indkøbt med midler fra Øre-næse-halskirurgisk og Audiologisk klinik, ud fra en business case udført af Civilingeniør Erik Kjærbøl, som også er ansvarlig for projektet. Og med anskaffelsen er klinikken blevet en af de første offentlige klinikker i verden med en 3D-printer af denne art.


Foto: Lasse Bruun Jonassen


Redaktør