Om Øjensygdomme, Kennedy Centret

​Her finder du oplysninger om Øjensygdomme, Kennedy Centret

Øjensygdomme eller -skader resulterer ofte i nedsat syn eller andre synsforstyrrelser, som almindelige briller eller kontaktlinser ikke kan kompensere for.

Dette kan medføre problemer med at klare sig i hverdagen, på arbejde eller ved bestemte aktiviteter. Der findes hjælpemidler og andre tiltag, som kan lette tilværelsen for disse personer. Med den teknologiske udvikling er der i dag mulighed for at forstørre eller forstærke tekster eller få dem læst op. Selv om briller og kontaktlinser ikke kan kompensere 100% for det nedsatte syn, er det vigtigt, at man optimerer synet så godt, man kan, og ved behov supplerer med specialoptik i form af lupper, kikkerter eller briller med kraftig styrke eller filter. I den forbindelse har Afdeling for Øjensygdomme en landsdækkende funktion i henhold til Serviceloven.

I vores afsnit på Kennedy Centret er den primære opgave den socialoftalmologiske og optiske rehabilitering af børn, unge og voksne i erhvervsaktiv alder med sjældne og/eller arvelige øjensygdomme samt specialtilpasning af kontaktlinser.


Redaktør