Dagens gang under indlæggelse på Afdeling for Karkirurgi

Kl. 06.00: Bliver du vækket og får målt puls, blodtryk og temperatur. Har du sukkersyge, får du ydermere målt blodsukker og bliver bedt om at aflægge urinprøve. Skal du til operation eller røntgenundersøgelse af blodkarrene, bliver du bedt om at tage bad.

Kl. 07.30: Personalevagtskifte. Nattevagterne informerer om nattens forløb til dagvagterne.

Kl. 08.00: Du får morgenmad og medicin. Sygeplejersken går rundt på stuerne, og du kan stille spørgsmål og drøfte eventuelle problemer, som også kan tages op på stuegang. Laboranterne kommer og tager blodprøver.

Kl. 08.15-09.00: Du bedes være på stuen i dette tidsrum, da der er stuegang. Her kan du drøfte undersøgelsesresultater, eller hvad du ellers måtte have på hjerte. Naturligvis kan du også bede om en enesamtale med lægen. Da Rigshospitalet er et undervisningshospital, vil der ofte være flere læger og andre under uddannelse med på stuen.

Formiddag: Er du oppegående, kan du benytte badeværelserne på gangen. Rent tøj udleveres dagligt af personalet. Du er velkommen til selv at rede din seng, men vi hjælper naturligvis gerne både med dette og personlig hygiejne.

Fysioterapeuterne kommer i løbet af formiddagen og hjælpe med vejrtrækningsøvelser og øvrig træning før og efter operation. Det sker i samarbejde med det øvrige plejepersonale. Under hele indlæggelsen er det vigtigt, at du er så fysisk aktiv, som din tilstand tillader. Du vil få besked om eventuelle restriktioner.

Kl. 10.00: I mellemgangen står et bord med blandt andet kaffe, te og kolde drikke, som du må tage af. Hvis du får ført væskeregnskab, skal du være opmærksom på at alt, hvad de drikker, skal skrives op. Sengeliggende patienter får bragt drikkevarer.

Kl. 12.00: Medicin

Kl. 12.30: Frokost

Kl. 14.00: Hvis du skal have målt puls, temperatur og evt. blodtryk, skal du først ligge i sengen en halv time.

Kl. 14.00: Der vil være kaffe, te og kolde drikke på bordet i mellemgangen.

Kl. 16.00: Personalevagtskifte, hvor dagvagterne informerer om dagens forløb til aftenvagterne.

Kl. 17.00: Aftensmad og medicin.

Kl. 20.00-22.00: Du bliver tilbudt hjælp til personlig hygiejne efter behov samt eventuelt målt temperatur, puls og blodtryk. Der vil blive delt drikkevarer ud.

Kl. 22.00: Bør der være ro på stuerne af hensyn til medpatienterne.

Kl. 23.45: Personalevagtskifte, hvor aftenvagterne informerer om aftenens forløb til nattevagterne.


Redaktør