Etnisk ressourceteam

​Etnisk Ressourceteam består af 40 frivillige kvinder og mænd i forskellige aldre og med forskellige etniske og religiøse baggrunde. Deres hovedfunktioner er at være rådgivere og samtalepartnere i forhold til patienter og pårørende med lignende baggrund. 

​​

Hvad kan en ressourceperson?

En ressourceperson har tid og vilje til at lytte og være tilstede. Hvis du har brug for vejledning og svar på spørgsmål, vil han eller hun gøre sit bedste for at hjælpe dig. Ressourcepersonen står til rådighed for personlig samtale og støtte.

En ressourceperson er en samtalepartner, der har gennemført kurser i krisepsykologi og sjælesorg samt praktiske øvelser i samtalen med mennesker i en krisesituation.

En ressourceperson er forpligtet til ikke at videregive samtalernes indhold til andre.

Hvad kan en ressourceperson bruges til?

En ressourceperson kan tilkaldes efter ønske fra en patient med etnisk minoritetsbaggrund, dennes pårørende eller hospitalspersonalet, f.eks. i forbindelse med:
 
  • en krisesituation, evt. en svær sygdom, som kan ende med døden, hvor patient og/eller pårørende har behov for samtale med et menneske, der har samme kulturelle og/eller sproglige baggrund.
  • dødsfald, hvor de efterladte pårørende har behov for samtale.
  • patienters behov for samtale eller vejledning om religiøse og/eller eksistentielle emner. 
  • langtidsindlæggelse, hvor patient og/eller pårørende  ønsker en at tale med.
  • en situation, hvor du som patient og/eller pårørende har brug for en tredjeperson som mægler eller blot for at få afklaret spørgsmål.

Hvordan tilkalder du en ressourceperson?

Du kan ringe til Etnisk Ressourceteams koordinator, Naveed Baig på tlf. 2569 9569, eller du kan sende en mail: naveed.baig@regionh.dkRedaktør