Transplantationer

​Nogle patienter kan kun overleve, hvis de får et nyt organ ved en transplantation. På Rigshospitalet udfører vi en række forskellige transplantationer. Her kan du læse mere om transplantationer og møde nogle af de patienter, der har fået en transplantation på Rigshospitalet, og de nøglepersoner, der arbejder med transplantationer hos os.

 Leif har levet længst

​Den 10. oktober 1990 var Leif Jønsson den anden person i Danmark, der fik en hjertetransplantation. Han er nu den i Danmark, der har levet længst med et donorhjerte

Fortællinger om organdonation

 Mor donerer lever til etårig søn

​På Rigshospitalet har Anja Josefsen Skifte fået bortopereret et stykke af sin lever, som er transplanteret ind i hendes etårige søn. Både mor og barn har det godt efter operationen.

Fortællinger om organdonation

 Kristine fik en ny nyre


Rigshospitalet er med i en ny ordning, der matcher levende nyredonorer og patienter. Det giver nogle en ekstra chance for transplantation.

Fortællinger om organdonation

 Tag stilling til organdonation


Du kan registrere din holdning til organdonation i Donorregistret. Her kan du registrere, om du ønsker at donere dine organer, når du dør. Du kan altid ændre din registrering. 
Tag stilling til organdonation på www.sundhed.dk 

 Viden om transplantationer