Godartet forstørret prostata

Basisbe​handling

​Medicin af typen alfa-blokkere kan mindske vandladningsbesværet. Virkning ses i løbet af få dage. Hvis du bruger eller har brugt alfa-blokkere og skal opereres for grå stær, bør du oplyse øjenkirurgen herom, så der kan tages højde for det under operationen.

Medicin af typen 5-alfa-reduktasehæmmere kan mindske prostatas størrelse og nedsætte behovet for operation af en forstørret prostata. Virkningen ses i løbet af uger til måneder.

Anbefalet medicin*

Alfa-blokkere

  • Alfuzosin depottabletter
  • Doxazosin

​5-alfa-reduktasehæmmere

  • ​Finasterid

* Den anbefalede medicin er angivet med navnet på det virksomme indholdsstof først. Derefter kan der i en parentes være angivet et eksempel på et handelsnavn, hvis der ikke findes en medicin, hvor handelsnavnet er mage til navnet på det virksomme indholdsstof. Der kan findes flere handelsnavne med det samme virksomme stof. Navnene kan du finde på www.medicinpriser.dk ved at skrive det virksomme stof i søgefeltet.

Prisen på medicin kan skifte hver 14. dag. Apoteket oplyser om det til enhver tid billigste handelsnavn i en medicingruppe. Priser kan også ses på www.medicinpriser.dk.

Hvis du får medicin, som ikke er på Medicinlisten

Måske ordinerer din læge medicin, som ikke er på Medicinlisten. Det kan fx skyldes, at du bruger anden medicin, er gravid eller lider af en sygdom, hvor den foreslåede medicin ikke må bruges. Det kan også skyldes praktiske årsager, som fx hvor tit medicinen skal tages. Drøft det med din læge, hvis du er i tvivl.
 

Siden er sidst revurderet 18. december 2015​ © Medicinfunktionen, Region Hovedstaden

Redaktør