Video-EEG - Langtids-dagundersøgelse af børn

Formålet med undersøgelsen er at registrere barnets anfaldsfænomener på video og samtidig EEG til nærmere analyse.

Hvad er formålet med undersøgelsen?

At registrere barnets anfaldsfænomener på video og samtidig EEG til nærmere analyse. Hvis dette lykkes hurtigt efter undersøgelsens start, kan undersøgelsen ofte afkortes.

Er der forberedelser før undersøgelsen?

Dit barn skal så vidt muligt have nyvasket, tørt hår. Det vil være en god idé at have masser af læsestof, videofilm, legetøj, spil eller lignende med, ligesom det vil være en god idé med en madpakke, noget at drikke, kiks eller frugt.

Medicin:

Bruger dit barn medicin, skal medicinen tages som vanligt.

Hvor længe varer undersøgelsen?

Kan være planlagt enten som halvdags undersøgelse, der varer 3-4 timer, eller som heldagsundersøgelse, der varer 6-7 timer. Ofte lykkes undersøgelsen betydelig hurtigere og varer derfor ikke så længe som planlagt.

Hvordan forløber undersøgelsen?

En hue, hvortil elektroder er fastgjort, sættes på hovedet. Elektroderne er forbundet med et apparat, der aflæser hjernens elektriske aktivitet. Det er vigtigt, at barnet opholder sig foran videokameraet hele tiden. Man kan både sidde eller ligge under optagelsen, og må også gerne sove, hvis det er nødvendigt. 

Undersøgelsen er smertefri.

Hyperventilation; under undersøgelsen vil dit barn i en kort periode blive bedt om at lave dybe vejrtrækninger og der kan blive udført fotostimulation, hvor en lampe med stærkt lys blinker med forskellig hastighed med åbne og lukkede øjne. Hyperventilation og fotostimulation udføres fordi en del epileptiske symptomer og  anfald kan fremkaldes på den måde. Kan fravælges.

Hvordan skal jeg forholde mig efter undersøgelsen?

Dit barns hår vil blive fedtet, men det kan vaskes ud.

Hvordan får jeg svar på undersøgelsen?

Den læge eller afdeling, der har henvist jer, orienterer jer om resultatet.

Hvor foregår undersøgelsen?

Undersøgelsen foregår på en af Afdeling for Hjerne- og Nerveundersøgelsers adresser. Det fremgår af dit indkaldelsesbrev, hvor du skal møde op til undersøgelse.

Redaktør