Velkommen til Hukommelsesklinikken NPH

NPH er en sjælden sygdom og står for ”normalt tryk i hjernen, men for meget væske i hjernens hulrum”.

Velkommen til Hukommelsesklinikken, 8015/8025

Du er blevet henvist til Hukommelsesklinikken, 8015/8025 til undersøgelse af, om du har sygdommen NPH (normaltrykshydrocephalus). NPH er en sjælden sygdom og står for ”normalt tryk i hjernen, men for meget væske i hjernens hulrum”.

Første besøg varer 2 - 2½ time

Ved det første besøg møder du en sygeplejerske og en læge. Vi vil undersøge din hukommelse, gang og vandladning, da disse funktioner kan påvirkes af sygdommen NPH.

Problemer med gang, vandladning og hukommelse kan dog også have mange andre årsager. Det er derfor vores opgave at vurdere, om dine symptomer kan skyldes NPH. Det gør vi ved at undersøge dig, tage blodprøver og vurdere den skanning, du har fået foretaget, før du blev henvist til Hukommelsesklinikken, 8015/8025.

Ved første besøg skal du afsætte 2 – 2½ time. Det er en god idé at tage et familiemedlem eller en god ven med.

Du vil få besked samme dag om dine symptomer kan skyldes NPH. Vi giver også besked til den læge, der har henvist dig og til din praktiserende læge.

Trykmåling af hjernen ved mistanke om NPH

Hvis vi mistænker, du har NPH, bliver du tilbudt at komme en anden dag til en trykmåling.

En trykmåling er en undersøgelse, hvor trykket i hjernen måles ved hjælp af 2 nåle i lænderyggen. Det vil ske under lokalbedøvelse. Du får yderligere information om trykmålingen, inden du går hjem fra første besøg. Tager du blodfortyndende/ blodpropsforbyggende medicin, får du en pjece med hjem, hvor der står, hvor mange dage du skal holde pause med denne medicin inden trykmålingen.

Har du spørgsmål til dit besøg, kan du kontakte din kontaktsygeplejerske.

Redaktør