(Dette brød kan ikke spises frit)
(1 brød)
Ingredienser:
250 g Surdejsmix fra Finax (Lilla pakke)
200 g Blå melmix fra Finax
10 g Bagepulver
4 dl Vand, lunkent
Fremgangsmåde:
- Bland de to meltyper og bagepulveret i en skål.
- Tilsæt det lunkne vand og rør dejen sammen i skålen.
- Ælt dejen med håndmixer eller røremaskine i mindst 5 minutter.
- Kom dejen over i en franskbrødsform og stil det til hævning i ca. 35 minutter, med et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm over.
- Bag brødet i den nederste del af ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter.
- Skru temperaturen ned til 200°C og bag brødet færdigt i yderligere 25 minutter.
- Tag brødet ud og lad det køle af på en rist, med bunden i vejret de første 10 minutter.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 6540 kJ Phe: 407 mg Protein: 8,1g
Næringsindhold pr. 100 g rå dej:
Energi: 760 kJ Phe: 47 mg Protein: 0,9 g
Næringsindhold pr. 100 g bagt brød:
Energi: 900 kJ Phe: 56 mg Protein: 1,1 g
1 phe-brik:
45 g færdigbagt Lp-surdejsbrød