Tæller Brikker, Lp-surdejsbrød fra Finax æltet på maskine

Opskrift på Tæller Brikker, Lp-surdejsbrød fra Finax æltet på maskine

(Dette brød kan ikke spises frit) 

(1 brød)


Ingredienser:

250 g Surdejsmix fra Finax (Lilla pakke)
200 g Blå melmix fra Finax
10 g Bagepulver
4 dl Vand, lunkent

Fremgangsmåde:

  • Bland de to meltyper og bagepulveret i en skål.
  • Tilsæt det lunkne vand og rør dejen sammen i skålen.
  • Ælt dejen med håndmixer eller røremaskine i mindst 5 minutter. 
  • Kom dejen over i en franskbrødsform og stil det til hævning i ca. 35 minutter, med et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm over.
  • Bag brødet i den nederste del af ovnen ved 225°C i ca. 10 minutter. 
  • Skru temperaturen ned til 200°C og bag brødet færdigt i yderligere 25 minutter.
  • Tag brødet ud og lad det køle af på en rist, med bunden i vejret de første 10 minutter.


Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 6540 kJ    Phe: 407 mg    Protein: 8,1g

Næringsindhold pr. 100 g rå dej:

Energi:  760 kJ    Phe: 47 mg        Protein: 0,9 g

Næringsindhold pr. 100 g bagt brød:

Energi:  900 kJ    Phe: 56 mg        Protein: 1,1 g

1 phe-brik:

45 g færdigbagt Lp-surdejsbrød

Redaktør