(Dette brød kan ikke spises frit)
(1 brød)
Ingredienser:
200 g Havrebrødmix fra Finax (Lysebrun pakke, 4 g protein pr. 100 g)
250 g Blå melmix fra Finax
3 g Tørgær
4 dl Vand, lunkent
Fremgangsmåde:
- Bland de to meltyper og tørgær i en skål.
- Tilsæt det lunkne vand og rør dejen sammen i skålen.
- Ælt dejen med håndmixer eller røremaskine i mindst 5 minutter.
- Kom dejen over i en franskbrødsform og stil det til hævning i ca. 35 minutter, med et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm over.
- Bag brødet i den nederste del af ovnen ved 250°C i ca. 10 minutter.
- Skru temperaturen ned til 200°C og bag brødet færdigt i yderligere 25 minutter.
- Tag brødet ud og lad det køle af på en rist, med bunden i vejret de første 10 minutter.
Næringsindhold i hele portionen:
Energi: 6663 kJ Phe: 479 mg Protein: 9,7 g
Næringsindhold pr. 100 g rå dej:
Energi: 781 kJ Phe: 56 mg Protein: 1,1 g
Næringsindhold pr. 100 g færdigbagt brød:
Energi: 932 kJ Phe: 67 mg Protein: 1,4 g
1 phe-brik:
37 g færdigbagt Lp-havrebrød fra Finax