Sexologisk rådgivning

Tilbud om sexologisk rådgivning til dig, der som patient oplever, at din sygdom eller behandling har haft konsekvenser for, hvordan du trives med din krop eller din seksualitet.

Afdeling for Kvindesygdomme tilbyder nu sexologisk rådgivning.

Formål 

Tilbuddet om sexologisk rådgivning er til dig, der som patient oplever, at din sygdom eller behandling har haft konsekvenser for, hvordan du trives med din krop eller din seksualitet.

Målgruppe

Vores tilbud om rådgivning er målrettet patienter, der er tilknyttet et forløb i Kvindesygdomme, klinik 4004 eller har været indlagt i sengeafsnittet på 5031 eller 5032. Har du allerede et forløb på Sexologisk Klinik eller i Center for seksuelle overgreb, henvender dette tilbud sig ikke til dig.

Du kan få sexologisk rådgivning, hvis du oplever

  • Smerter ved samleje
  • Manglende eller nedsat sexlyst
  • Ændret kropsbillede eller kropsfølelse
  • Bivirkninger ved hormonbehandling eller overgangsalder, f.eks tørre slimhinder eller nedsat sensitivitet
  • Udfordringer i forhold til relationen til din partner
  • Udfordringer ift. genoptagelsen af dit seksualliv efter gynækologisk sygdom eller operation. 

Du er velkommen alene eller med din partner. Samtalernes indhold er fortrolige. Der skrives et kort notat i din elektroniske patientjournal. 

Hvor

Samtalerne vil foregå i Kvindesygdomme, klinik 4004 og være af 45 minutters varighed. Som udgangspunkt tilbydes 1-2 rådgivningssamtaler. 

Rådgiverne

Jeg er sygeplejerske med erfaring indenfor det gynækologiske speciale og har en master i sexologi fra Aalborg Universitet.  Har du lyst til at vide mere om dette tilbud, kan du henvende dig til lægen eller sygeplejersken i klinikken eller på sengeafsnittet eller kontakte mig direkte på mail:  sexologisk-raadgivning.rigshospitalet@ regionh.dk

Med venlig hilsen Sygeplejerske og sexologisk rådgiver Johanne Kallmeyer

Redaktør