Meckels divertikel skintigrafi, børn

Undersøgelse for at finde ud af om der er mavesækslimhinde i barnets tarm.

Børne Meckels divertikel skintigrafi 

Når vi undersøger, om der er et område med mavesækslimhinde i tarmen, kalder vi det for en Meckels divertikel skintigrafi.  

Hvad skal du gøre inden undersøgelsen 

Du kan smøre Emla-creme, også kaldet ”tryllecreme”, på i albuebøjningerne og på håndrygge. Emla kan du købe på apoteket, og det smøres på ca. 1 time inden undersøgelsen. Det bedøver stedet, hvor du bliver stukket. 

Hvis du er under 6 år, skal du have lagt en lille plastiknål (venflon) i armen, inden du møder hos os. Den skal vi bruge til at indsprøjte det sporstof, vi bruger til undersøgelsen. Det vil du og dine forældre få besked om af den afdeling, hvor du plejer at komme. Er du over 6 år, møder du direkte på vores afdeling.

Har du brug for noget afslappende medicin eller for at blive bedøvet, så du kan ligge stille under billedoptagelsen, skal du tale med den afdeling, hvor du plejer at komme.  

Aftenen før og om morgenen på undersøgelsesdagen får du, på Børneafdelingen, medicin, som hæmmer syreudskillelsen i mavesækken.  

Du skal faste 1 time før undersøgelsen.  

Hvad gør vi, når vi undersøger dig 

Du skal lægge dig på et leje, hvorefter vi sprøjter sporstof ind i din arm. Herefter starter billedoptagelsen, som varer ca. 1½ time. Det du får sprøjtet ind, kommer rundt i hele kroppen, og dine nyrer laver det om til tis, så det kommer ud igen.

Du beholder dit tøj på under billedoptagelsen. Hvis du har metalknapper eller lynlåse i dit tøj, skal du tage det af, da det ellers kan forstyrre billederne. 

Det er vigtigt, at du ligger stille under scanningen. Du er velkommen til at se film under billedoptagelsen, men det kan vi tale om, når du kommer.

Efter undersøgelsen skal du i det næste døgn sørge for at drikke rigeligt. 

Svar på undersøgelsen 

Vi kigger på dine billeder, og sender svaret til den afdeling, hvor du plejer at komme.  

Redaktør