Lungeskintigrafi, børne

Vi vil, ved hjælp af et sporstof, undersøge dine lunger. Sporstoffet bliver sprøjtet ind i din arm, derefter vil vi scanne dig. Det vil tage 0,5 til 1 time.

Børne lungeskintigrafi 

Når vi undersøger dine lunger, kalder vi det en  lungeskintigrafi. 

Hvad skal du gøre inden undersøgelsen 

Du kan smøre Emla-creme, også kaldet ”tryllecreme”, på i albuebøjningerne og på håndrygge. Emla kan du købe på apoteket, og det smøres på ca. 1 time inden undersøgelsen. Det bedøver stedet, hvor du bliver stukket. 

Hvis du er under 6 år, skal du have lagt en lille plastiknål (venflon) i armen, inden du møder hos os. Den skal vi bruge til at indsprøjte det sporstof, vi bruger til undersøgelsen. Det vil du og dine forældre få besked om af den afdeling, hvor du plejer at komme. Er du over 6 år, møder du direkte på vores afdeling.        

Har du brug for noget afslappende medicin eller at blive bedøvet, for at du kan ligge stille under billedoptagelsen, skal du tale med den afdeling, hvor du plejer at komme.  

Hvad gør vi, når vi undersøger dig 

Først sprøjter vi sporstof ind i din arm. Har du et kateter til behandling eller et venflon, bruger vi det til indsprøjtning af sporstoffet. 

Du skal ligge på et leje, og med en scanner tager vi billeder af dine lunger. Du beholder dit tøj på under billedoptagelsen. Hvis du har metalknapper eller lynlåse i dit tøj, skal du tage det af, da det ellers kan forstyrre billederne.  

Det er vigtigt, at du ligger stille, mens du scannes. Under scanningen skal du, med en klemme for næsen, trække vejret igennem et mundstykke. Scanningen tager ½-1 time.  

Svar på undersøgelsen 

Vi kigger på dine billeder, og sender svaret til den afdeling, hvor du plejer at komme.  

Redaktør