Lungefunktionsundersøgelse (Spirometri)

Ved 3 måneders kontrol af din CPAP-behandling på Dansk Center for Søvnsygdomme, vil du få målt din lungefunktion ved sygeplejersken.

Ved 3 måneders kontrol af din CPAP-behandling på Dansk Center for Søvnsygdomme, vil du få målt din lungefunktion ved sygeplejersken.

Billede af en patient med mundstykke til lungeundersøgelsen

Formål

Undersøgelsen foretages for at afdække, om du har nedsat lungefunktion. Har du nedsat lungefunktion, indgår det i vurderingen af din fortsatte behandling.

Forberedelse

Undersøgelsen kræver ingen forberedelse.

Undersøgelsens forløb

Undersøgelsen foretages af en sygeplejerske, som guider dig gennem undersøgelsen, så du får det bedst mulige resultat.

Til selve målingen skal du helst stå op. Du får så et mundstykke i hånden, som du skal puste i (se billedet).
Du skal puste så kraftigt og så længe, du kan. Du får 3 forsøg til at opnå så godt et resultat som muligt.

Svar

Du får svar på din undersøgelse af sygeplejersken, inden du går hjem. Svaret sendes også til den læge, der har henvist dig.

Opfølgning

Hvis undersøgelsen viser, at du har nedsat lungefunktion, råder vi dig til at tage kontakt til egen læge for evt. videre undersøgelse.

E-journal

Du kan læse i din egen journal på sundhed.dk under e-journal, hvis du er fyldt 15 år og har en digital signatur. Læs mere om e-journal på sundhed.dk.

Hvad hvis jeg har spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte sygeplejerskerne på Dansk Center for Søvnsygdomme på tlf. 38 63 42 01 mandag, tirsdag, torsdag og fredag mellem 13:00 og 14:00.

Redaktør