Information om tatovering af øjenbryn

Heri findes information om tatovering af øjenbryn.

Med denne pjece vil vi gerne informere dig om, hvordan tatoveringen af dit/dine øjenbryn foregår, og om efterbehandlingen.

Hvordan foregår tatoveringen

I samråd med dig afmærker tatovøren dine øjenbryn, som du skal have tatoveret (tag gerne et vellignende foto med fra før du mistede øjenbrynene). Herefter bliver farven blandet og tatoveringen foretaget. Efter tatoveringen bliver huden duppet med salve. Du skal regne med, at det hele tager ca. 30 minutter.   

Hvor foregår tatoveringen

Tatoveringen foregår i Led- og Knoglekirurgi og Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling, klinik 7036.

Hvordan skal jeg pleje huden efter tatoveringen

For at få et godt resultat er efterbehandlingen meget vigtig. Du får udleveret en salve, som du skal duppe øjenbrynene med efter behov i et tyndt lag hver dag i 7 dage. Gerne flere gange dagligt. Det skal du gøre for at holde huden fugtig, så der ikke kommer sårskorper på. Der må gerne komme vand på tatoveringen, men du skal ikke vaske direkte på den. Hvis der sidder hudflager, er det vigtigt, at de løsner sig af sig selv. Efter 7 dage skal du ikke bruge salven mere, men du skal gemme den, hvis der er behov for flere tatoveringer. Du kan herefter bruge en uparfumeret fugtighedslotion, hvis huden stadig føles tør. 

Får jeg ondt efter tatoveringen

De fleste oplever ikke smerter, men enkelte vil lige efter mærke en let svie og varme. Dette aftager efter et døgn. Der kan være en let kløe, som du kan lindre ved at duppe med salven.

Hvornår er huden helet

Det tager 1 uge for overfladen og 6 uger for huden at hele helt. Farven vil aftage i denne periode.

Hvornår må jeg arbejde

Du kan genoptage dit arbejde umiddelbart efter du har fået lavet tatoveringen.

Kan jeg dyrke motion efter tatoveringen

Du kan dyrke al slags sport, blot du husker at smøre huden med salven, da sved afvasker hudens naturlige fedtstoffer og indtørrer området. 
I de første 10 dage skal du undgå karbad, havbad, swimmingpool samt svømmehal på grund af bakterier/kemikalier i vandet. Du skal endvidere undgå sauna på grund af varmen. 

Kan jeg tage sol

I sol skal området være dækket de første 7 dage efter tatoveringen, herefter skal du altid bruge en solcreme med faktor 30 med UVA og UVB beskyttelse, fordi sol bleger tatoveringsfarverne.

Hvornår må jeg bruge make-up

Efter 14 dage må du gerne bruge make-up.

Kontrol hos tatovør i ambulatoriet:

d.: ______/_______         kl. ________

Redaktør