Information om tatovering af brystvorte

Heri findes information om tatovering af brystvorte.

Formålet med denne pjece er at informere dig om tatovering af din brystvorte. Tatoveringen foregår i Ambulatorium for Led- og Knoglekirurgi, Plastikkirurgi og Brandsårsbehandlig, afsnit 3004

Hvordan foregår tatoveringen?

Efter din hud er desinficeret, afmærker tatovøren i samråd med dig det område, som du skal have tatoveret. Herefter bliver farven blandet og tatoveringen foretaget. Når tatovøren er færdig, bliver huden duppet med sårsalve, og du får et plaster på som skal sidde i 7 dage. Du skal regne med at det hele tager ca. 30 min.

Får jeg lokalbedøvelse?

Det er ikke nødvendigt med lokalbedøvelse inden tatoveringen. Hvis du mener, at du har behov for noget, kan du købe en lille tube lokal bedøvende creme (EMLA) på apoteket. EMLA cremen skal påføres i et tykt lag på området hvor du skal tatoveres 2½ - 3 timer før tatoveringen. Du skal også købe Tegaderm, som er en selvklæbende film, som skal bruges til at dække cremen med og holde det lufttæt. 

Hvordan skal jeg pleje huden efter tatovering?

Plastret skal sidde på i syv dage. Når du tørrer dig efter badet, er det vigtigt, at du dupper dig tør i stedet for at gnide med håndklædet, for ikke at komme til at løsne siderne på forbindingen. Efter syv dage tages plastret af under bruseren. Du vasker huden forsigtigt med fingerspidserne og din almindelige sæbe. Såfremt huden er tør bruges uparfumeret bodylotion. Du får ekstra plastre med til at skifte, hvis huden væsker og bløder. Dette vil kun kunne ske samme dag, som tavoveringen er lavet. 

Plastret skiftes også, hvis der kommer vand under forbindingen.

Får jeg ondt efter tatoveringen?

De fleste oplever ikke smerter, men enkelte vil lige efter mærke en let svien og varme. Du kan evt. tage Paracetamol (Panodil, Pinex). Følg vejledningen på pakken. 

Hvornår må jeg arbejde?

Du kan genoptage dit arbejde umiddelbart efter tatoveringen.

Kan jeg dyrke motion efter tatoveringen?

De første 7-10 dage bør du undgå havbad, karbad, svømmehal og svimmingpool på grund af kemikalier i vandet og sauna på grund af varmen. Ellers kan du dyrke al slags sport. 

Kan jeg tage sol?

De første 10 dage efter din tatovering bør det undgås på grund af plastret. Herefter skal du altid bruge en solcreme med høj faktor (minimum faktor 50), der beskytter mod både UVA og UVB stråler, da sol ændrer og opløser farverne i tatoveringen.

Man bruger også solcreme under tøjet, da UVstrålerne går gennem tyndt stof.

Får jeg allergi af farverne?

Såfremt du passer på solen og bruger solcreme med høj faktor (minimum faktor 50), er der ikke risiko. 

Afsluttende samtale

Hos læge:

D. _____ / _______             klokken _______              

Redaktør