Information om rehabilitering efter operation for hoved- og halskræft

Heri findes information om rehabilitering efteroperation for hoved- og halskræft

Denne pjece henvender sig til dig, som skal opereres for hoved- og halskræft.

Rehabilitering

Når du udskrives efter operation for hoved- og halskræft, kan der gå et stykke tid, før du finder dig til rette i hverdagen. Denne proces kalder vi for Rehabilitering. Til at bistå dig i denne proces har vi et rehabiliteringsteam med udkørende funktion, der består af sygeplejersker, som er specialister i hoved-og halskræft rehabilitering.

Formål

Sygeplejerskerne i rehabiliteringsteamet samarbejder med dig og din nærmeste pårørende om at finde frem til dine behov og de kan hjælpe dig med sygepleje, støtte og rådgivning, så du kan finde dig til rette i hverdagen, når du kommer  hjem fra hospitalet, med eventuelle følger efter operationen.

Kontakt rehabiliteringsteamet

Hverdage mellem 8.30-15
Telefon: 35 45 73 81
SMS: 61 24 27 64
Kontor: Rigshospitalet, Opgang 7, 5 sal, afsnit 7054.

Eksempler på samarbejde med rehabiliteringsteamet

Sygeplejerskerne i rehabiliteringsteamet kan blandt andet hjælpe dig med smertebehandling, ernæring, kommunikation og de kan besvare
spørgsmål, som du måtte have.
Hvis du har behov, kan rehabiliteringsteamet desuden:

  • formidle relevante informationer og koordinere samarbejdet mellem, dig, din nærmeste pårørende, hospitalet og kommunen,
  • undervise/vejlede din hjemmesygeplejerske i samarbejde med dig og din nærmeste pårørende

Kontakten mellem dig og rehabiliteringsteamet

Du møder rehabiliteringsteamet ved en samtale om dine behov for hjælp, støtte og genoptræning efter operationen. Efter udskrivelsen bevarer i kontakten i et par måneder via hjemmebesøg, telefon, sms og/eller mail.

Redaktør