Information IVF-PGT-recipient VIDEO, par

I modtager denne information, da I har en telefonkonsultation i Afdeling for Fertilitet.

Vigtig forberedelse vedrørende 1. samtale i Afdeling for Fertilitet.

I modtager denne information, da I har en videokonsultation i Afdeling for Fertilitet.

 

Bliv aktiv på www.minsundhedsplatform.dk, idet det er her al kommunikation med klinikken foregår. Findes også som app; MinSP (findes i Google Play eller App Shore). Første gang skal du logge på med NemId og godkende vilkår og betingelser. 

Download app'en Medicinkortet, så du kan følge med i, oim du har aktive recepter på den medicin, du skal bruge i behandlingen. 

 

For at vi kan gennemføre konsultationen, skal I SENEST 2 UGER INDEN samtalen have gjort nedestående: 

 • Besvaret elektronisk spørgeskema fra Afdeling for Fertilitet. Spørgeskemaet tilgås via MinSundhedsplatform. (dette skal gøres individuelt for både mand og kvinde)
 • Udfyldt og indsendt erklæringen "Samtykke til udveksling af helbredsoplysninger" (vedhæftet denne indkaldelse i E-boks). Hver fil indsendes seperat til afdelingen via MinSundhedsplatform på hver jeres CPR-nummer. 
 • Set informationsvideoen, som er vedhæftet indkaldelse til webinar (sendt til kvindens E-boks)

Det er meget vigtigt, at I har gjort ovenstående senest 2 uger inden samtalen ellers kan samtalen ikke gennemføres, og jeres samtale vil blive udsat! 

Selve videokonsultationen: 

Møderummet tilgås via kvindens MinSundhedsplatform, og skal tilgås ca. 15 minutter før aftalen. 

Hvis I er et par, men ikke har mulighed for at sidde sammen til videokonsultationen, så er det vigtigt, at I kontakter klinikken, så vi kan sende et link til partner, så alle tilgår det rigtige møderum. 

 1. Log på enten MinSP på telefon/tablet eller www.minsundhedsplatform.dk via computer/Mac. Internet Explrer kan ikke benyttes til videokonsultation. Benyt browseren Firefox eller Google Chrome. 
 2. Find et roligt sted, sørg for at der ikke er modlys (peg kamera væk fra vinduer) og placer dig centralt i billedet. 
 3. På minSundhedsplatform/MinSP tilgås mødet således: 
  1. Find videomødet under "Aftaler"
  2. Vælg "Kommende aftaler"
  3. Klik på "detaljer"
  4. Når knappen "start videomøde" bliver orange kan du klikke på den (det sker ca. 30 min før din aftale).

Hvis teknikken driller: 

 • Tjek at du bruger en Google Chrome eller Firefox browser. 
 • Tjek at der er skruet op for både lyd og mikrofon. 
 • Prøv eventuelt at lukke mødet ned og åbne igen. 

Hvis videokonsultationen ikke kan gennemføres, ringer personalet til kvindens telefonnummer og aftaler, hvordan samtalen kan afholdes (husk at opdatere telefonnummer i minSP). 

Hvis du opdager udfordringer inden videomødet, kan du kontakte Patientsupporten tlf. 69 90 68 00 alle hverdage kl. 9-14. 

Under mødet: 

Gode råd: 

 • Tal tydeligt og tag eventuelt noter undervejs. 
 • Hvis I ikke sidder sammen, så aftal med personalet, at I rækker hånden op, hvis I har spørgsmål. 

Hvad sker der til mødet?: 

 • Personalet vil byde jer velkommen og bede om jeres CPR-numre (dette gøres af sikkerhedsmæssige årsager og for at sikre, at der ikke er udefrakommende, der har fået adgang til mødet)
 • I skal i samråd med personalet aftale, hvad formålet med mødet er. Det er også her I kan fortælle, hvis der er emner I ønsker drøftet.
 • Personalet fortæller, når der er fem min tilbage af mødet. 
 • Aftaler fremadrettet. Afslutningsvis gennemgår I de aftaler, I har indgået under mødet.
 • Hvis du har flere spørgsmål, vil personalet instruere jer i, hvordan I kan søge svar på disse. 

 

Erklæringen "Samtykkeerklæring til behandling af par inkl. nedfrysning af befrugtede æg" skal først udfyldes/underskrives, når I har været til første samtale. Som par skal I begge underskrive den samme erklæring og sende den til klinikken via kvindens MinSundhedsplatform. 

Ønsker I at komme på vores afbudsliste, kan dette lade sig gøre, så snart vi har modtaget besvaret elektroniske spørgeskemaer samt fået tilsendt erklæringerne "Samtykke til udveksling af helbredsoplysninger" fra jer begge. 

 Giv os besked via MinSundhedsplatform, hvis I ønsker dette. 

Hvad kan du bruge ventetiden til?:

For at øge dine chancer for graviditet, skal du være opmærksom på følgende: 

 • Vægt  Hvis du har en BMI højere end 30, øges din risiko for komplikationer under fertilitetsbehandling og graviditet. Hvis din BMI er mindre end 19 kan det også være svært at blive gravid. Du kan med fordel bruge ventetiden til at optimere din vægt.

 • Rygning  Rygning nedsætter chancen for at blive gravid og øger risikoen for graviditetskomplikationer. Derfor er det meget vigtigt, at du og din partner ikke ryger. Søg eventuelt hjælp til rygestop hos egen læge.

 • Folinsyre  Folinsyre forebygger misdannelse af rygmarven hos fosteret. Det anbefales, at du tager 400 ug Folinsyre dagligt allerede 3 måneder før, du planlægger at blive gravid. Folinsyre kan købes i håndkøb på apoteket.

 • Vi anbefaler jer at downloade pjecen "Ufrivilllig barnløshed" via vores hjemmeside. 

Redaktør