Foccaciaboller med soltørret tomater

Opskrift på foccaciaboller med soltørret tomater.

(4 stk, 4 lister)

Ingredienser:

200 g Vand (1)
6 g Alm. gær
20 g Blendede soltørrede tomater i olie
6 g Lp-æggeerstatning
25 g Vand (2)
2 g Salt
4 g Sirup
20 g BalastoMaxx-fibre
320 g Finaxmel

Fremgangsmåde:

  • Opvarm vandet (1) til det er lillefinger varmt og hæld det i en skål, og opløs gæren heri.
  • Blend tomaterne med det olie der følger med.
  • Rør æggeerstatningen ud i vand(2).
  • Kom salt, sirup, BalastoMaxx, æggeerstatning og blendede tomater i skålen.
  • Tilsæt lp-melt lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem. (Det kan gøres med håndkraft.)
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 45-60 minutter.
  • Del dejen i 4 lige store dele (ca 125 g pr. stk).
  • Prik hver bolle med en gaffel og pensl med rigeligt olie. Drys med groft salt.
  • Bag bollerne ved 200°C i 12-15 minutter.

Tips:

Bollerne kan drysses med fx tørret rosmarin eller basilikum.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 5106 kJ Phe: 101 mg Protein: 2,6 g

Næringsindhold pr foccaciabolle ved 4 stk:

Energi: 1238 kJ Phe: 25 mg Protein: 0,5 g

1x25 mg phenyl-liste:

1 stk foccaciabolle

Redaktør