Flunarizin - behandling

Flunarizin anvendes som forebyggende af kronisk migræne. Flunarizin findes i præparatet Sibelium.

Flunarizin anvendes som forebyggende medicin ved migræne.

Præparatet

Flunarizin er en såkaldt calciumantagonist. Videnskabelige undersøgelser har vist, at flunarizin kan have en forebyggende effekt på migræne.

Virkningsmekanisme

Flunarizin virker sandsynligvis ved at hæmme virkningen af smertefremkaldende signalstoffer i hjernen, men den nøjagtige virkningsmekanisme kender man ikke.

Hvor godt virker flunarizin?

Man kan forvente op mod en halvering i antallet af migræneanfald. Det er vigtigt, at du efter et par måneders behandling selv vurderer, om effekten overstiger de eventuelle bivirkninger du har. Der er nemlig stor forskel på, hvor godt stoffet virker for den enkelte person.

Hvilken dosis skal man tage?

Man skal tage en tablet (10 mg) før sengetid, dog skal personer over 65 år kun tage en halv tablet, altså 5 mg før sengetid.

Bivirkninger

Flunarizin kan give vægtøgning og sjældnere bl.a. træthed, depression, kvalme, forstoppelse, Parkinsons sygdom, muskelsmerter og dårlig nattesøvn.

Forsigtighedsregler

Forsigtighed tilrådes ved bilkørsel og maskinbetjening. Alkohol øger midlets sløvende virkning.

Flunarizin forstærker den sløvende virkning af beroligende midler, midler mod depression og psykoser samt sovemidler.

Flunarizin må ikke anvendes, hvis du har en depression, er massivt disponeret for dette eller lider af Parkinsons sygdom.

Recepter

Recepter er elektroniske, og medicin kan derfor afhentes på alle apoteker i landet. Oftest kan der afhentes medicin flere gange på hver recept. Bed eventuelt apoteket om en udskrift af, hvilke recepter du har, og hvor mange udleveringer, der er på dem. Du kan også logge på Sundhed.dk, og under ”medicinkortet” kan du se dine recepter.

Apoteket udleverer altid det billigste præparat til dig. Derfor kan den ordinerede medicin ændre navn og udseende, men indholdsstoffet og virkningen vil være det samme.

Sygeplejegruppens telefon

Har du spørgsmål til din behandling, kan du ringe til sygeplejegruppen.

Afbud og tidsbestilling

I tilfælde af afbud kan du sende en mail til hovedpine@regionh.dk eller ringe til sekretæren i Dansk Hovedpinecenter.

E-journal

Du kan læse i din egen journal på sundhed.dk.

Redaktør