Dexa-scanning, børn

Vejledning om en børne Dexa-scanning, hvor man undersøger, hvordan barnets krop er opbygget af fedt, muskler og knogler.

Børne Dexa-scanning

Når vi undersøger, hvordan din krop af opbygget af fedt, muskler og knogler, kalder vi det en DEXA-scanning (helkropssammensætning). 

Hvad skal du gøre inden undersøgelsen 

Du kan beholde dit tøj på under billedoptagelsen, men der må ikke være knapper eller lynlåse i dit tøj, da det ellers kan forstyrre billederne, ligesom du heller ikke må bære BH med metal eller smykker i navlen. Du kan derfor forberede dig til undersøgelsen ved at tage fx joggingtøj på.

Hvis du har været til eller er planlagt til undersøgelser, hvor du har fået eller skal have kontrast eller andre radioaktive lægemidler i op til 3 dage før undersøgelsen, skal du ringe til os snarest muligt på tlf. 35 45 40 11.  

Har du brug for noget afslappende medicin, eller har du brug for at blive bedøvet, så du kan ligge stille under billedoptagelsen, skal du tale med den afdeling, hvor du plejer at komme.

Hvad gør vi, når vi undersøger dig 

Du bliver målt og vejet, inden du skal scannes. Ved selve scanningen ligger du på ryggen på et leje med benene placeret på en særlig pude, mens hele din krop bliver scannet. Det er vigtigt, at du ligger stille under hele undersøgelsen, der varer ca. 30. min.  

Svar på undersøgelsen 

Vi kigger på dine billeder og sender svaret til den afdeling, hvor du plejer at komme. 

Redaktør